Spiller skandinavisk mesterskap

Klubbens 16-åringer har allerede blitt norgesmestere. Denne uken kjemper de om å bli best i Skandinavia.

Annonse:

De to beste lagene i den nasjonale serien, samt NM-vinneren er kvalifisert til ukens skandinaviske mesterskap som spilles i Gøteborg. Viking ble nummer to i den nasjonale serien og vant som kjent NM etter å ha knust Sarpsborg 08 i finalen hjemme på SR-Bank Arena.

I Sverige skal laget til Tobias Bendixen møte Brann, som vant den nasjonale serien, samt svenske IFK Norrköping og danske FC Nordsjælland. Viking-treneren kjenner ikke så godt til de svenske lagene som er med. Men både de norske og danske har han kontroll på.

– Jeg har møtt både FC Nordsjælland og Brøndby IF da jeg var trener i Danmark. Det er to virkelig bra lag og to lag med et veldig høyt toppnivå, sier dansken.

Han trekker frem de to lagenes individuelle kvaliteter og intensiteten deres, og spår noen kamper med høyt tempo.

Videre kan Bendixen fortelle at guttene hans er svært motiverte for å prestere bra i Gøteborg, og han sier de absolutt går for å vinne turneringen. 

– Vi vet det blir tøft, og vi vet vi kommer til å møte veldig gode lag. Men dette er også en veldig god mulighet for guttene til å kjenne på nivået, og få sulten til å utvikle seg enda mer, sier han og legger til at selv om laget har hatt en god sesong, er det fortsatt langt igjen til toppen og til å nå sitt fulle potensial.

Med cupgull og 2. plass i serien, må man si seg enig med Bendixen i at laget hans har hatt en god sesong. Det han har vært mest imponert over i det som har vært hans første år i Viking-akademiet, har vært guttenes evne til å skape relasjoner med hverandre, både på og utenfor banen.

– De har skapt en vanvittig spennende gruppedynamikk, hvor de stiller krav til hverandre, men fortsatt bakker hverandre opp hundre prosent. Det har betydd at alle på banen har kunnet gi maksimalt og har hatt hundre prosent oppbakking fra dem utenfor banen. Det samme gjelder støtteapparatet som har vært rundt guttene, med Bård Finnesand, Stig Nedrebø, Svein Fjælberg, Rolf Tore Bolm, Lars Espedal, Espen Berg og Niklas Juliussen. De har gitt guttene optimale forhold. Og den læringen og feedbacken de har bidratt med, har været unik og har hatt stor betydning, skryter Bendixen. 

Spillerne ankom Sverige tirsdag. Gruppespillskampene går 8. til 11. desember, og Viking møter Brann i første kamp som spilles onsdag klokken 18.15.

Det er delt opp i to grupper på fire lag. De to gruppevinnerne møtes til finale 12. desember, mens de øvrige lagene spiller plasseringskamper mot hverandre. Du kan følge laget og se alle kampene hos Direktesport.

Man kan også holde seg oppdatert her.

 

 

Annonse fra Eliteserien: