Overlegne norgesmestere

Vikings G16-lag var overlegne da de slo Sarpsborg 08 i søndagens cupfinale på SR-Bank Arena.

Viking gikk ut i hundre og tok ledelsen allerede to minutter ut i cupfinalen. Etter et nydelig angrep, fikk Edvin Austbø æren av å sette ballen i åpent mål. Rett og slett strålende angrepsfotball fra Viking-guttene.

Om lag en halvtime senere kom neste scoring. Også denne etter et fint angrep som endte med en pasning inn i boks fra høyre. Lewi Brandser var målscorer.

Og han var på farten igjen bare minutter senere. Viking vant ballen dypt inne på egen banehalvdel, vendte og brukte god tid på å brodere seg gjennom gjestenes forsvar, før Brandser gjorde tomålsscorer av seg – nok en gang etter en ball inn fra høyre.

Sarpsborg 08, som ledes av tidligere Viking-spiller Sander Solberg, fikk en en tung tur inn i garderoben etter 1. omgang. For om 0-3 i sekken ikke var nok, greide de også lage straffespark rett før pause.

Det satte Edvin Austbø sikkert i mål. Dermed 4-0 til Viking halvveis.

Da 2. omgangen endte målløs, kunne Viking slippe jubelen løs og krones norgesmester.

– Det var uforventet, men fortjent, sa Viking-kaptein Kasper Sætherbø til Sandnesposten om storseieren.

– Jeg synes vi spilte en veldig god kamp. Det ble kanskje litt slakt på slutten. Men da vi hadde en 4-0-ledelse gikk det jo bra, fortsatte han og trakk frem samholdet i laget som kanskje den viktigste faktoren for deres suksess.

Viking var meget gode og hadde full kontroll på kampen. Lewi Brander scoret to av målene og var svært delaktig i seieren.

– Jeg synes vi fikk til mye av det vi ville; holde ballen i laget, masse bevegelse. Og så kom jo målene. Det var deilig, sa tomålsscoreren.

Før sesongen tok Tobias Bendixen over som hovedtrener for Vikings G16-lag, og danske fikk skryt av angriperen sin.

– Tobias er veldig flink. Han har mye kunnskap og er flink til å få frem budskapet, det han vil, sa Brandser.

Vi gratulerer guttene med NM-gullet!

NM-finale, G16
Søndag 21. november kl. 14.00, SR-Bank Arena
Viking - Sarpsborg 08 4-0 (4-0)

Viking: Aksel Bergsvik, Harald Kristensen, Jone Nygård Berg, Fillip Voster Botnen, Morgan Marvik, Andreas Tveiten, Ole Visted, Kasper Sætherbø (K), Jørgen Gatla, Lewi Brandser, Edvin Austbø

Benk: Lukas Hjorth Helgeland, Petter Johansen Skadberg, Vetle Auklend, Frede Åsen Larsen, Daniel Horpestad Kennedy, Teodor Håland, Fredrik Christian Rugland Thulin

Mål av: 1-0 Edvin Austø (3'), 2-0 Lewi Brandser (34'), 3-0 Lewi Brandser (37'), 4-0 Edvin Austbø (str. 40')

Gule kort: Jarik Sundling (S08)
Dommer: Eivind Bodding, Haga