Før avspark: Viking - Haugesund

Medaljejakten fortsetter under flomlys og foran fulle tribuner. Lørdag er det klar for rogalandsderby på SR-Bank Arena.

Kampinfo

🏆  Eliteserien
📅  27. serierunde
🏟  SR-Bank Arena
⌚ 18.00
👨‍⚖️  Espen Andreas Eskås
📺  Discovery + og TVNorge
 

Kort om Viking

📝  Landslagspausen er over og seriefotballen ruller endelig igjen. Vi starter med en kort oppsummering av hvordan det har gått med våre landslagsgutter.

Veton Berisha reiste hjem fra samling med det norske A-landslaget grunnet skade, men håper å rekke lørdagens kamp. Joe Bell spilte i begge New Zealands treningskamper mot henholdsvis Irland (1-3-tap) og Litauen (0-1-tap). Gianni Stensness var på samling med det australske A-landslaget, men spilte ikke. 

Patrik Gunnarsson var på samling med Island og satt på benken da laget spilte 0-0 mot Romania i VM-kvalifiseringen. Sebastian Sebulonsen startet begge EM-kvalifiseringskampene til U21-landslaget. Begge endte med seier.

Nå er alle tilbake i Stavanger igjen, klare for å jage medalje og europacupspill. 

Før lørdagens møte med Haugesund ligger Viking på 3. plass med 47 poeng. Det er fire poeng mer enn Rosenborg og Kristiansund på plassene bak. Tre færre enn Molde på plassen foran.

På de ti siste kampene har Viking tatt 22 poeng. Det er to færre enn Bodø/Glimt, som er det eneste laget som har tatt flere. Men det er også fem poeng mer enn Molde, syv poeng mer enn Rosenborg og dobbelt så mange som Haugesund.

🔥  Veton Berisha står med 19 scoringer og snuser nå på Egil Østenstads rekord fra 1996 – 23.

🟨  Joe BellRolf Daniel Vikstøl, Gianni Stensness, Shayne Pattynama, Kevin Kabran og Kristoffer Løkberg er ett gult kort unna karantene. Viking har flest gule kort i Eliteserien med sine 47. 

🏟  Det er solgt bra med billetter, men det er fortsatt plass til flere.

Kampbilletter finner du her

 

Fem siste:
🟢  Mjøndalen - Viking 0-1
🔴  Viking - Sarpsborg 08 1-2
🟢  Brann - Viking 0-1
🟢  Viking - Lillestrøm 5-1
🟢  Strømsgodset - Viking 0-1
 

Kort om Haugesund

📝  Haugesund ligger for øyeblikket på 10. plass med 33 poeng. Laget har tatt åtte av sine ni seire hjemme i Haugesund, og mens de er Eliteseriens femte beste hjemmelag, er de liganes dårligste bortelag. Kun Brann har blitt slått på utebane, noe som betyr at FKH ikke har vunnet en eneste seriekamp på kunsgress denne sesongen.

Men er det en ting om er sikkert, så er det at disse kampene – rogalandsderbyene - lever sine egne liv. Her betyr statistikk nada. Og så sent som i fjor tok de med seg alle tre poengene fra SR-Bank Arena. Også da lagene møttes i Haugesund tidligere i år, var det Jostein Grindhaugs gutter som stakk av med seieren.

🔥 Kristoffer Velde og Niklas Sandberg står med flest målpoeng for laget. Men rutinerte Alexander Søderlund er også tilbake i gamleklubben, og scoret så sent som i forrige kamp, da Haugesund holdt Bodø/Glimt til 2-2.

🏟  Billetter til bortefeltet finner man her.

Fem siste:
🟠  Haugesund - Bodø/Glimt 2-2
🔴  Stabæk - Haugesund 2-1
🟠  Haugesund - Rosenborg 0-0
🔴  Vålerenga - Haugesund  2-1
🟢  Haugesund - Mjøndalen 7-0

Annonse fra Eliteserien: