NM-finale på SR-Bank Arena

Søndag spiller Vikings G16-lag NM-finale mot Sarpsborg 08. Ta turen og støtt dem i jakten på cupgull. Gratis inngang.

Annonse:

Vikings G16-lag tok seg til NM-finale på dramatisk vis. Semifinalen mot Lillestrøm vippet frem og tilbake, og da to ganger femogførti pluss to ekstraomganger var unnagjort i LSK-hallen, var det duket for straffesparkkonkurranse.

Der trakk Viking det lengste strået, og tok seg med det til sin tredje NM-finale på de fire siste forsøkene.

– Det blir veldig kjekt og vi gleder hos helt vilt. Det er dette vi har jobbet mot hele sesongen. Jeg unner guttene dette. De har jobbet hardt for dette i både kuldegrader og under den verste koronaperioden da det ikke ble gjennomført så mange treninger. Det er en drøm for disse spillerne å spille slike kamper, sier Viking-trener Tobias Bendixen til Sandnesposten, som viser søndagens finale på sine nettsider.

Kommende A-lagsspillere?

I G16-finalen i 2017 spilte Harald Nilsen Tangen, Henrik Heggheim, Trym Sølvberg Ur og Sebastian Sørlie Henriksen. Samtlige er en del av dagens A-stall, med unntak av Heggheim som allerede har blitt solgt videre til utlandet.

I 2019 var spillere som Åsane-utleide Sondre Auklend, Kristoffer Forgaard Paulsen og Simen Kvia-Egeskog med i finalen. Også disse har tatt steget opp til A-laget.

Listen av spillere som har kommet opp til A-laget fra klubbens akademi de siste årene, er lang. Og tar du turen til SR-Bank Arena søndag, er sjansen stor for at du ser en eller flere fremtidige A-lagsspillere kjempe om å bli norgesmester.

Kampen har avspark klokken 14.00. Det er gratis inngang (port 5) og åpen kiosk.

Les også: Til NM-finale

Finalemotstander Sarpsborg 08 måtte også ut i straffesparkkonkurranse for å ta seg videre fra semifinalen, da de beseiret Molde. Da Viking og Sarpsborg 08 møttes i serien for litt under to måneder siden, vant De mørkeblå 5-0.

download.png

 

 

Annonse fra Eliteserien: