Til NM-finale

Det måtte straffesparkkonkurranse til for å skille Viking og Lillestrøm i lørdagens intense NM-semifinale for G16. Der trakk Viking det lengste strået. Nå venter Sarpsborg 08 i cupfinalen.

Annonse:

Foto: Håkon Meisingset Solheim

– Det er skinnsykt deilig. Det er flott for guttene å kunne stå i finalen vi har drømt om. De har brukt mange timer på dette og nå får de noe igjen for det. Det er en belønning og det er utfoldelse av følelser nå, sier Viking-trener Tobias Bendixen til fotball.no og legger til:

– Nå skal vi dra hjem og juble. Det er nok noen på flyet som kommer til å bli lei av oss, men det må de bare leve med i dag.

Les også: Tobias Bendixen er ny trener i akademiet

Lillestrøm tok ledelsen allerede i det andre spilleminutt i LSK-hallen. Men bare kvarteret senere hadde Edvin Austbø snudd kampen med to scoringer.

Vertene utlignet til 2-2 før pause, men i det 72. spilleminutt sendte Filip Botnen Viking i ledelsen igjen. Kun to minutter etterpå utlignet Lillestrøm.

Flere scoringer ble det ikke, verken i ordinær spilletid eller ekstraomgangene. Dermed måtte det hele avgjøres på straffer.

Lagene måtte ta seks straffer hver. Viking scoret på fem og la press på Lillestrøm før deres sjette og siste straffespark. Det brant de, og dermed kunne Vikings spillere, trenere og fans slippe jubelen løs.

– Det føles skikkelig godt å være klar for finale. Det har vært et mål i hele år. Nå er vi bare letta og jeg gleder meg til finalen. Det var mye nervøsitet og spenning opp mot kampen så det var veldig deilig. Spesielt måten det skjedde på, sier Vikings tomålsscorer Edvin Austbø.

Vikings G16-lag kom til finalen også i 2019. Da ble det et knepent 1-2-tap. Nå får man en ny mulighet til å hente kongepokalen hjem!

Les mer og se bildegalleri her

Se kampen i opptak på Direktesport

Annonse fra Eliteserien: