David Brekalo klar for Viking

Den slovenske midtstopperen har skrevet under på en 3,5-årskontrakt og er allerede på plass i Stavanger.

Annonse:

Foto: NTB

David Brekalo hadde sin første trening med laget allerede onsdag. Etter det bar det inn på kontoret til daglig leder Eirik Bjørnø for å signere kontrakten som gjør ham til Viking-spiller ut 2024. 

En fornøyd Eirik Bjørnø sammen med ukens andre signering.
En fornøyd Eirik Bjørnø sammen med ukens andre signering.

Klassisk stopper

22-åringen kommer fra den slovenske klubben NK Bravo, og har vært kaptein på Slovenias U21-landslag som nylig spilte EM. Han beskrives som en duellsterk spiller med bra fysikk. Han er flink til å lese spillet og god med hodet i begge bokser.

– Han er en klassisk midtstopper: god i duellspillet, liker å forsvare seg og bra i luften. I tillegg er han hurtig og god med ball. Full pakke, sier Viking-trener Morten Jensen som naturligvis er strålende fornøyd med sin nysignering.

Til tross for sin relativt unge alder, har Brekalo bra med erfaring etter å ha spilt fire sesonger med A-lagsfotball for NK Bravo.

Klubben har fulgt ham tett det siste halvåret, og nylig var Bjarte Lunde Aarsheim på plass i Slovenia for å se ham live.

LES OGSÅ: Erik Nevland ny sportssjef

Klar til Molde-kampen

Den slovenske serien har nettopp kommet i gang og Brekalo har spilt to hele kamper. Planen er at han skal inn å forsterke Viking-forsvaret, som har sluppet inn litt vel mye mål denne sesongen, umiddelbart, men om det blir allerede på søndag når Molde kommer på besøk, er usikkert.

– Først må han få trent litt og bli kjent med guttene. Så vil han jo ta opp konkurransen på direkten, sier Jensen som bekrefter at han blir spilleklar til kampen.

Billetter til søndagens kamp mot Molde finner du her

David Brekalo (t.v.) i aksjon for Slovenias U21-landslag under sommerens EM. REUTERS/Borut Zivulovic
David Brekalo (t.v.) i aksjon for Slovenias U21-landslag under sommerens EM. REUTERS/Borut Zivulovic

Dette er ukens andre nysignering, etter at det tidligere ble klart at Gianni Stensness skal spille i mørkeblått.

LES OGSÅ: Gianni Stensness klar for Viking

Annonse fra Eliteserien: