Erik Nevland ny sportssjef

Den tidligere storscoreren er klar for å bidra i ny rolle. – Jeg er veldig stolt og ydmyk for denne muligheten, forteller klubbens nye sportssjef.

Annonse:

Erik Nevland er ansatt som ny sportssjef i Viking. Nevland kommer fra jobben som daglig leder i Viking FK (breddeavdelingen) og tiltrer sin nye stilling umiddelbart.

 – Vi er glad for at vi har fått Nevland på plass i denne rollen. Han kjenner klubben og folkene. Det tror vi er en stor styrke når vi nå utvider det sportslige apparatet, sier styrelder i Viking FK, Rune Bertelsen.

Bertelsen forteller videre at Nevland nå blir leder for sportslig utvalg, som han har vært en del av allerede, og at spillerlogistikk blir en viktig del av den tidligere spissens nye hverdag.

– Sportssjef-rollen består av mange oppgaver. Personal- og økonomiansvar innenfor sport er viktig og omfattende. Sportslig utvalg skal ledes av Nevland og det er et forum der viktige avgjørelser og diskusjoner skal tas.

– Sammen med Eirik Bjørnø, trenerne og scoutingapparatet har vi nå et bra team når spillere skal inn og ut av klubben, sier Bertelsen.

Styreleder Rune Bertelsen. Foto: Frode Olsen / Rogalands Avis
Styreleder Rune Bertelsen. Foto: Frode Olsen / Rogalands Avis

Selv om man nå gjør endringer i organisasjonen, er det ingen planer om å stokke om alle kortene og peile ut en helt ny kurs.

– Vi er tydelige på at utviklingen av egne talenter er en nøkkel til suksess, både sportslig og økonomisk. Her skal sportssjefen se til at vi har en god balanse i troppen og kunne se til at vi klarer å tenke både kort- og langsiktig, understreker Bertelsen.

Daglig leder i Viking Fotball AS (elite), Eirik Bjørnø, er meget fornøyd med å få på plass Erik Nevland som ny sportssjef, selv om det betyr litt nye arbeidsoppgaver for ham selv.

– Dette er en ansettelse alle i Viking har stor tro på. Nevland har bidratt mye for klubben det siste året, og nå har styret landet en øvrig organisering i klubben som rigger oss for positiv utvikling, sier Bjørnø, som i tillegg til å være daglig leder i Viking Fotball AS også blir daglig leder for Viking FK nå som Erik Nevland går over i sin nye rolle.

Skal bygge videre

– Jeg er veldig stolt og ydmyk for denne muligheten, og gleder meg veldig til å komme skikkelig i gang, sier Nevland selv.

43-åringen har ikke tenkt å komme inn og snu alt på hodet. Han har lyst å vinne noe med Viking igjen. Drømmer om fulle tribuner, god fotball og edelt metall. Men det skal skje gjennom å bygge videre på det fundamentet man allerede har.

– Mye er allerede veldig bra i klubben. Det er også litt av grunnen til at jeg takket ja til jobben, sier Nevland og fortsetter:

– Vi har en god organisasjon med dyktige trenere, gode spillere og et solid støtteapparat. Alt ligger til rette, og jeg kommer ikke inn for å endre masse. Jeg kommer inn som et supplement.

Han er ydmyk overfor stillingen han nå tar fatt på. Det er mye å lære og ikke minst et stort ansvar når han nå skal forvalte noe svært mange har sterke følelser for. Men "Nevi" er klar for å gi alt for klubben sin – som han alltid har gjort.

Grundig prosess

Styret har siden årsmøtet i mars jobbet med å kartlegge behovet for en sportssjef i Viking, og gjennom møter med nøkkelpersonell har man identifisert de interne behovene en slik rolle skal kunne dekke. 

Da det ble konkludert med at en slik stilling vil styrke klubben, startet jobben med å finne riktig person. Dette arbeidet har pågått over måneder, og flere aktuelle kandidater med ulik bakgrunn har blitt vurdert. Når valget til slutt falt på Erik Nevland, var det basert på en rekke faktorer. 

Han er en Viking-gutt med massevis av erfaring fra klubben, både som spiller i ulike perioder, som daglig leder i breddeavdelingen og som en del av det sportslige utvalget som blant annet har ansvar for spillerlogistikken. 

Nevland har masse internasjonal erfaring etter å ha spilt for klubber som Manchester United, IFK Gøteborg, Groningen og Fulham, og han har gjennom årene opparbeidet seg et bredt nasjonalt og internasjonalt nettverk. 

Han har også gode relasjoner til de lokale klubbene i regionen, etter blant annet å ha jobbet som daglig leder i Randaberg Fotball. 

Innholdsrik karriere

Erik Nevland er oppvokst med Viking på maden, og med en mor som jobbet i klubbens administrasjon, var han tidlig på plass i Vikinghuset. Naturlig nok ble han etter hvert Viking-spiller og debuterte for A-laget som 17-åring. I 1997 signerte han for Manchester United etter å ha imponert under prøvespill for storklubben. 

Tre år senere, etter blant annet et lite utlån til IFK Gøteborg, var han tilbake i Stavanger og banket inn mål, som for eksempel imot Chelsea, frem til han sommeren 2004 dro til Nederland og ble en legende i FC Groningen. Så stor ble han, at han nylig ble kåret til tidenes mest populære spiller i klubben. Det er også skrevet bok om ham som er gitt ut i Nederland. 

Etter noen år i Groningen, returnerte Nevland til England hvor han spilte sammen med Brede Hangeland i Fulham – under tidligere Viking-trener Roy Hodgson. Han var med da London-klubben hadde sin beste sesong noensinne og tok seg helt til finalen i Europa League.

I 2010 vendte han hjem til Viking hvor han spilte frem til 2012. Totalt ble det 327 kamper og 139 mål for klubben.

Nå starter et nytt kapittel i hans mørkeblå karriere.

Her jubler Nevland etter en fantastisk scoring mot Brann i 2004. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
Her jubler Nevland etter en fantastisk scoring mot Brann i 2004. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
Annonse fra Eliteserien: