Gianni Stensness klar for Viking

22-åringen har skrevet under på en treårskontrakt og kommer til Stavanger så fort som mulig. – Jeg gleder meg, sier Stensness.

Annonse:

Foto: NTB

Spilte OL med Bell

Gianni Stensness er en ballsikker midtstopper som også kan bekle den defensive midtbanerollen. Han kommer fra klubben Central Coast Mariners som spiller på øverste nivå i Australia, og var nylig i OL med New Zealands landslag.

I Tokyo spilte han sammen med Joe Bell og var på banen i samtlige av New Zealands fire kamper. Han har også en fortid i Bells gamle klubb Wellington, og sier at Vikings midtbanespiller har fortalt ham mye om klubben og byen.

Og Joe Bell er full av lovord om Stensness og mener nysigneringen var New Zealands beste i OL, hvor de kom til kvartfinalen.

Gianni Stensness (t.v.) jubler sammen med Joe Bell i OL. REUTERS/Kim Hong-Ji
Gianni Stensness (t.v.) jubler sammen med Joe Bell i OL. REUTERS/Kim Hong-Ji

Har fulgt ham tett

Stensness er født og oppvokst i Australia, men har en far fra New Zealand. Han har også representert Australia på aldersbestemte landslag.

Han har tross sin unge alder rukket å spille 51 kamper på øverste nivå i Australia, og i 19/20-sesongen ble han kåret til årets nykommer i ligaen.

Viking la for første gang merke til ham under U20-VM i mai 2019, og har fulgt ham tett det siste året.

Han scorer ikke så mange mål, men vartet opp med denne perlen mot Norge i U20-VM for to år siden.

Ledertype

Gianni Stensness beskrives som en fysisk sterk spiller som tar for seg i dueller både i luften og langs bakken. Han er en spillende type som er flink til å sette i gang bakfra, er pasningssikker og har et godt overblikk. Stensness beskrives også som en ledertype og en "hjerte utpå drakten"-spiller, og ses på som en klar forsterkning som kan gå rett inn på laget.

Under OL spilte han midtstopper, men på klubblaget har han spilt defensiv midtbane. Selv om han er tiltenkt en plass i forsvaret i Viking, gir dette alternativer på midtbanen skulle det trenges.

22-åringen er for tiden i karantene etter returen fra Japan. Men kommer til Stavanger så fort han får muligheten. Han har signert en treårskontrakt.

– Jeg ser frem til å komme til Stavanger. Gleder meg til å spille foran Felt O og å vinne kamper for klubben, sier Stensness fra hotellrommet hvor han sitter i karantene.

Vi gleder oss til å hilse på, og ønsker Gianni Stensness velkommen til Viking.

Annonse fra Eliteserien: