Viking - Ullensaker/Kisa, Axel Andrésson. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Viking-spillere på årets lag

Eurosports eksperter har plukket ut årets lag i OBOS-ligaen, og der har de funnet plass til flere av våre gutter.

Annonse:

I forsvaret har TV-kanalens OBOS-liga-radarpar, Amund Lutnæs og Roger Risholt, funnet plass til vår islandske venn Axel Óskar Andrésson. 21-åringen kom på lån fra Reading i sommer, da Viljar Vevatne hadde pådratt seg langtidsskade og Leo Østigård var dratt til England, og dannet et sterkt stopperpar sammen med Markus Nakkim. Totalt fikk han ni kamper. Han scoret også et særdeles viktig mål borte mot Notodden.

"Har et godt blikk, er god med ball og har vært en av de beste spillerne på høsten", skriver Lutnæs og Risholt.

På midten finner vi både årets spiller, Johnny Furdal, og årets gjennombrudd, Kristian Thorstvedt. Furdal leverte en strålende sesong, og var så godt som selvskreven på årets lag. Totalt endte 32-åringen på 26 målpoeng, og bidro med det sterkt til at Viking rykket opp og at Nest-Sotra havnet på en imponerende sjetteplass.

Ekspertene skriver blant annet: "Har et hovemesterblikk, en god spillerforståelse og en god pasningsfot. Ser hengslete og sped ut, men han er den mest intelligente spilleren i OBOS-ligaen."

Kristian Thorstvedt imponerte under treningene i vinter, ble signert og svarte med å levere en knallsterk debutsesong på Vikings midtbane. Noe som også gjorde at han ble kåret til årets gjennombrudd i OBOS-ligaen. 19-åringen har scoret 9 mål og levert 4 målgivende på 24 kamper. Han har også fått sin debut på G19-landslaget. Vi gleder oss til fortsettelsen!

På topp er selvsagt OBOS-ligaens suverene poengkonge, vår alles Tommy Høiland. Jærbuen har rett og slett vært fantastisk denne sesongen, og endte til slutt med 30 målpoeng (21 mål + 9 målgivende). På de fire siste kampene scoret han fem mål, og bidro sterkt til at sesongen endte med opprykk.

På benken hadde ekspertene funnet plass til Zlatko Tripic. Også han har hatt en kjempesesong i den mørkeblå drakta.

Vi gratulerer alle sammen.

Hele kåringen finner du her

Annonse fra Eliteserien: