Ute av dansen

Gruppespillet i eSerien er over, og snart starter sluttspillet opp. Det går dessverre uten Viking.

Annonse:

– Det er jo kjedelig at vi ikke skal være med. Men det kommer alltids en ny sesong, og vi skal være mye bedre til det, sa Chris-André Skogland til Eurosport etter at den siste kampen i gruppespillet var unnagjort.

Dødens gruppe

Onsdag var tredje og siste spilledag for gruppe B i eSerien. Viking lå etter dag to på en tredjeplass, kun ett poeng bak Sarpsborg. Tromsø hadde allerede sikret seg avansement, så det handlet i all hovedsak om hvem som ville ta den andre sluttspillsplassen av Viking og Sarpsborg.

Og det skulle bli litt av en avslutning i dødens gruppe. Viking slo først Tromsø 4-2 i første kamp. Så spilte Henrik Bjørøen uavgjort mot Odd i kamp to, etter å blant annet ha scoret på et vakkert brassespark.

Og da Sarpsborg matchet disse resultatene, fikk vi et scenario hvor det hele skulle avgjøres i siste kamp.

Chris-André Skogland satt i stolen for Viking, mens Håvard Hoel Paulsrud representerte Sarpsborg, i det som ble en jevn kamp.

Det første oppgjøret endte 1-0 til Sarpsborg, etter en fin scoring på tampen av den første omgangen. Og da det andre oppgjøret endte målløst, ble det seier til Sarpsborg sammenlagt, noe som betyr at eSerien er over for Chris-André og Henrik for denne gang.

– Vi visste det skulle bli tøft, men vi hadde jo håpet å gå videre, selvfølgelig. Men sånn er det, sa en skuffet Henrik til Eurosport etter at det hele var over.

– Vi visste det var mange gode spillere i Norge, og hvert fall i vår gruppe. Både Tromsø og Sarpsborg er gode, så det var jo dødens gruppe for en grunn, fulgte Chris-André opp med.

Som en mager trøst ble Henriks brassescoring mot Odd kåret til rundens mål, en scoring han beskrev på følgende måte:

– Det er jo fint spill i forkant, og så slår jeg et fint innlegg etter hvert. Så tenker jeg egentlig at jeg skal heade den i mål, men så blir det brasse da, i hjørnet, fint plassert, sa han og la til at han hadde byttet denne kåringen med videre avansement ti av ti ganger.

Finn ut hvor god nettopp du er i FIFA

16. mai har du mulighet til å måle krefter med våre to e-sportspillere. Før kampen mot Stabæk vil de være på plass i Fanzone, hvor hvem som helst kan få sjansen til å spille mot dem. Fanzone åpner én time før kampstart, så møt opp og finn ut hvor god du egentlig er i FIFA.

Billetter til kampen finner du her

 

Annonse fra Eliteserien: