Thorstvedt i scoringsform

Flere av våre spillere har vært på landslagssamling den siste tiden. Slik har det gått for dem. (Foto: NTB scanpix)

Scoret tre

Kristian Thorstvedt åpnet med et smell da han satte inn begge scoringene til Norge mot Kypros fredag og ble matchvinner. U21-landslaget vant 2-1 over kypriotene, som ledet til et stykke ut i andre omgang. Men to flotte mål fra Thorstvedt snudde kampen.

Tord Johnsen Salte satt på benken under hele kampen, mens Adrian Nilsen Pereira ikke var tatt ut i kamptroppen.

Tirsdag kveld møtte Norge Portugal på Marienlyst stadion i Drammen. Kampen endte 3-2 til portugiserne, som med det snek seg forbi på tabellen.

Gjestene tok ledelsen allerede etter to minutter, og doblet ledelsen før man hadde kommet halvveis i første omgang. Tolv minutter før full tid økte Portugal enda en gang, og hamret på mange måter spikeren i den norske kista.

Men fem minutter senere fikk Norge straffespark. Kristian Thorstvedt tok på seg oppgaven, sendte keeper én vei og ballen den andre. Dermed 1-3 og et ørlite håp.

I det 90. spilleminutt scoret Sarpsborg 08-spiller Jørgen Strand Larsen, men nærmere kom ikke Norge denne kvelden.

U21-guttene ligger nå på 4. plass i sin EM-kvalifiseringsgruppe. Men det er kun to poeng opp til Portugal på 2. plass, en plass som kan gi billett til sluttspillet.

Tord Johnsen Salte og Adrian Nilsen Pereira så hele kampen mot Portugal fra benken.

Saken fortsetter under videoen.

(Kristian Thorstvedt scorer på straffespark mot Portugal.)

Greide ikke kvalifisere seg

For det norske U17-landslaget spilte Sebastian Sørlie Henriksen fra start både i 2-2-kampen mot Tsjekkia og i 1-0-seieren over Russland. Da Norge spilte uavgjort 4-4 mot England, satt han på benken.

Benjamin Källman har også vært borte på landslagsoppdrag. Angriperen som er på lån fra Inter Turku spilte 90 minutter for Finlands U21-lag da de tapte 1-4 for Romania i EM-kvalifiseringen.

Finland ligger på 3. plass etter halvspilt kvalifisering, tre poeng bak Romania på 2. plass.

Samúel Kári Fridjónsson var eneste Viking-spiller tatt ut i en A-tropp. Midtbanemannen satt på benken da Island spilte uavgjort mot Tyrkia. I deres andre kampen, borte mot Moldova, kom han inn ti minutter ut i andre omgang og rakk å notere seg for et gult kort.

Island vant for øvrig 2-0, men endte som nummer tre i gruppen og greide dermed ikke å kvalifisere seg til EM.

Nå er det tilbake til Stavanger og Viking-trening for guttene. Søndag er det duket for nest siste serierunde. Da håper vi flest mulig tar turen til Stadion.