DBUtExixVdw

Senket Kypros

Kristian Thorstvedt scoret begge målene da det norske U21-landslaget vant 2-1 fredag ettermiddag. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Norge møter Kypros og Portugal til EM-kvalifiseringskamper denne måneden, og først ut var Kypros borte. Både Kristian Thorstvedt, Tord Johnsen Salte og Adrian Nilsen Pereira er tatt ut i troppen, men av disse var det kun Kristian Thorstvedt som startet oppgjøret. Tord Johnsen Salte satt på benken hele kampen.

Hjemmelaget tok tidlig ledelsen, etter at Norge blant annet hadde misbrukt et straffespark kun ti minutter ut i kampen. Et frispark ble slått inn i feltet og snek seg forbi alt og alle, inkludert den norske målvakten. Ledelsen holdt seg til pause.

I andre omgang sto det lenge målløst. Men i det 72. minutt hamret Kristian Thorstvedt inn utligningen med et skudd fra 18 meter. Thorstvedt fikk ballen i beina, hadde god tid og sto nærmest i ro da han plasserte skuddet utagbart til venstre for keeper.

Fem minutter før full tid gjorde han det igjen. Denne gang var det en klarering som havnet i beina hans like utenfor sekstenmeteren. Thorstvedt fyrte av langs bakken og så ballen snike seg inn nede ved stolperoten. Dermed 2-1 til Norge, noe som også ble sluttresultatet.

Med seieren klatrer Norge opp til 2. plass i gruppen. Leif Gunnar Smeruds gutter har for øyeblikket syv poeng, ett mer enn Portugal som er nummer tre og som er landslagets neste motstander.

Det oppgjøret spilles på Marienlyst stadion i Drammen og kan ses på Eurosport Norge. Avspark er klokken 18.30.