Sjekk hvem Viking møter i eSerien

Gruppene til tidenes første eSerie er trukket.

Annonse:

Tidligere i år ble det kjent at Viking oppretter e-sportlag og blir med i den nystarede eSerien. Her skal det konkurreres i FIFA 19, og Viking har signert de to spillerne Chris-André Skogland og Henrik Bjørøen.

Nå har altså gruppene blitt trukket, og Vikings motstandere er Odd, Tromsø og Sarpsborg 08.

Om eSerien:

Første sesong starter 9. april. Da skal 18 lag fra Eliteserien og OBOS-ligaen kjempe om en premiepott på 250 000 kroner og Global Series-poeng. Poengene kan hjelpe spillerne videre inn i andre turneringer som for eksempel VM i FIFA 19. 

Kampene spilles én mot én. Alle klubber har signert to spillere som rullerer på å spille mot de andre klubbene i et gruppespill. I gruppespillet vil hvert oppgjør mellom to klubber bestå av to kamper. Det er laget med flest mål til sammen i de to kampene som vinner oppgjøret.

eSerien benytter to spillformater gjennom sesongen: I gruppespillet brukes «Fixed 85»-rating på på spillerne. Det betyr at alle lag er like gode på papiret. Det er kun spilleren bak kontrollene som vil være en faktor i hvem som vinner kampen eller ikke. 

I sluttspillet 25.-26. mai vil turneringen gå over til FIFA Ultimate Team (også kjent som FUT). I dette formatet er det opp til deltakerne å velge hvilke spillere de vil bruke. Deltakerne vil ha alle spillerne tilgjengelig, så de kan velge legender som Cruyff eller gå for nye talentene som Mbappe. Her vil vi virkelig kunne se hvor teknisk gode spillerne er. 

Annonse fra Eliteserien: