Viking - Levanger. Ylldren Ibrahimaj setter inn 3-0. Foto: Tore Fjermestad

Klatrer på tabellen

Viking tok seg forbi Mjøndalen og nærmer seg Aalesund etter søndagens hjemmeseier over Levanger.

Kort fortalt

Kampens første mål kom etter 20 minutter da Zlatko Tripic avsluttet en fantastisk Viking-kontring og satte inn 1-0. Johnny Furdal økte til 2-0 etter en god gjenvinning av debutant Sondre Flem Bjørshol. 3-0 kom da Johnny Furdal åpnet Levanger-forsvaret på lekkert vis og fant Ylldren Ibrahimaj som var sikkerheten selv alene med keeper.

Kampfakta finner du nederst i saken.

Debutantenes aften

Viking hadde gjort hele seks endringer fra laget som startet mot Sandnes Ulf for en drøy uke siden da Levanger var motstander søndag kveld. Amund Wichne var tilbake i buret for en skadet Iven Austbø, Axel Óskar Andrésson og Sondre Flem Bjørshol debuterte og tok plass i forsvarsfireren, på midten var André Danielsen tilbake og helt på topp var Ylldren Ibrahimaj inne igjen og Even Østensen fikk sin debut fra start.

Med Aalesunds tap for Ull/Kisa tidligere på dagen, og Mjøndalens poengtap hjemme mot Kongsvinger, var resultatene i aller høyeste grad med Viking. Men jobben måtte først og fremst gjøres selv.

K P
13 Sarpsborg 08 0 0
14 Strømsgodset 0 0
15 Tromsø 0 0
16 Viking 0 0

Scoret etter herlig kontringsfotball

Etter en rolig start festet Viking etter hvert grep om kampen. Den første mulighete kom da Zlatko Tripic kom seg fint rundt på sin venstrekant og slo ut til Johnny Furdal som kom på løp like utenfor boksen. Furdal fikk avsluttet, men ballen suste like over mål. Disse to skulle få sjanse igjen senere i omgangen.

Levanger lå naturligvis dypt og ventet til muligheten for brudd og kontring bydde seg.

Deres første mulighet kom etter et kvarter. Gjestene vant ballen i egen boks og kontret så kjapt. Ballen endte til slutt hos Ermal Hajdari på venstrekanten. Han utfordret og avsluttet like utenfor. Et skudd Amund Wichne forøvrig så ut til å ha full kontroll på.

Etter 20 minutter tok Viking ledelsen etter en vakker kontring. Even Østensen møtte nede på egen banehalvdel, slapp ballen til Ylldren Ibrahimaj som fosset fremover. Han sendt ballen videre til Johnny Furdal som bare flikket den til Zlatko Tripic som kom løpende i et tempo som gjorde at det nærmest så ut som han deltok i 100 meter sprint. Tripic kom seg helt alene med keeper Julian Faye Lund hvor han var iskaldt og satte inn sitt syvende mål for sesongen.

Like etter scoringen fikk Viking frispark midt inne på Levangers banehalvdel. Ylldren Ibrahimaj slo inn i feltet hvor Sondre Flem Bjørshol til slutt fikk avsluttet på volley over mål. En god sjanse for den tidligere Vidar-spilleren.

Adria Mateo Lopez fikk så en god sjanse for Levanger da han skar inn i boksen fra venstre og avsluttet langs bakken med høyrefoten. Heldigvis var Amund Wichne med på notene, og returen ble klarert ut til kast.

Viking var veldig offensive i første omgang, og hadde mye folk med i angrep når sjansen bød seg. Dette resulterte også i at Levanger fikk boltre seg i rom de gangene de var presise i overgangene. Men de kom seg likevel sjeldent helt frem til Amund Wichne med ballen, mye takket være kronikkforfatter Nakkim og islendingen Andrésson i midtforsvaret.

Gjestene var også farlige på hjørnespark, og etter 38 minutter var de svært nære på å utligne da Robert Stene var høyest i feltet og headet på mål. Men Wichne reddet og ballen gikk via en Levanger-spiller og ut.

De siste minuttene av omgangen skjedde det lite, men på overtid fikk Viking en ny sjanse. En god Ylldren Ibrahimaj hadde ballen på høyresiden og la den ut til Zlatko Tripic som kom i full fart. Kveldens kaptein avsluttet på direkten og fikk til et knallhardt skudd som keeper reddet, men måtte gi retur på. Dette ble noe av det siste som hendte i omgangen, og etter to minutter med tilleggstid blåste dommeren av og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Punkterte kampen på ti minutter

Selv om Levanger åpnet andreomgangen best, drepte Viking all spenning i løpet av et par minutter. Bare tre minutter ut i omgangen smalt det fra Johnny Furdal og 2-0 til de mørkeblå. Sondre Flem Bjørshol, som hadde levert en god første omgang i debuten, fortsatt andre omgang i samme spor. 24-åringen vant ballen på høyre side inne i Levangers boks og la den til Johnny Furdal som fyrte av og så den fly inn i nota bak Faye Lund. Dermed en perfekt start på de siste førtifem for Viking.

Fem minutter senere var Johnny Furdal der igjen. Boksåpneren fra sunnhordland tredde ballen gjennom til Ylldren Ibrahimaj som på nydelig vis tok seg forbi keeper og satte ballen i mål. Dermed så det bekmørkt ut for gjestene som ikke har vunnet en kamp siden slutten av mai.

Etter en times spill kom tidligere SIF-spiller Robert Stene til en god sjanse for Levanger. Viking spilte på seg brudd og gjestene kontret. Ballen havnet til slutt i beina på Stene som finta bort Andrésson og avsluttet, men Wichne gjorde seg stor og reddet.

Tommy Høiland kom etter hvert inn for Even Østensen, og etter 73 minutter var han ikke langt unna sitt 14. mål for sesongen da han fikk til en heading etter hjørnespark. Men denne gang var keeper Faye Lund god og fikk avverget til nytt hjørnespark.

Zymer Bytyqi kom også inn og spilte de ti siste minuttene. Lynvingen var frisk offensivt, og flere ganger kom han seg fri på høyresiden, og var blant annet nære på å få notert en målgivende da han etter 83 minutter fant Ylldren Ibrahimaj inne i boksen. Dessverre gikk avslutningen til arendalitten like utenfor.

Viking kontrollerte mot slutten og slapp Levanger lite til. Dermed ble tre nye, viktige poeng igjen på SR-Bank Arena, og de mørkeblå går inn i landslagsspausen på direkte opprykksplass.

Neste kamp er borte mot Notodden om litt over to uker, og den kan du faktisk reise gratis til. Eller hvert fall ganske billig. Trykk deg inn her og se hvordan.