I dag starter eSerien

Onsdag klokken 17.45 spiller Viking sin første kamp i eSerien. Vi sjekket om våre ferske e-sportspillere er klare til serieåpningen.

Annonse:

Rett skal være rett: eSerien startet allerede i går, med gruppe A, hvor tre lag står med seks poeng etter første runde. Men for Viking, for Henrik og Chris-André, er det i dag PlayStation skrus på og alvoret begynner.

Dødens gruppe

Gutta forteller at de har forberedt seg godt, blant annet med å spille mye "Fixed 85-rating", som er modusen det spilles i i eSerien og som betyr at alle spillerne på FIFA er like gode. Dette gjør at alt er opp til den som sitter med kontrollen i hånda.

Henrik Bjørøen forteller at han også har spilt mye mot god motstand i det siste for å venne seg til nivået. Haugesunderen Chris-André Skogland sier han har gått gjennom ulike scenarioer som kan oppstå, de forskjellige kamputfallene, motgang, uflaks osv., for å være best mulig forberedt på det som kommer.

De har også spilt en del mot hverandre, og pratet sammen om de andre lagene i gruppa. Og Viking har havnet i en tøff pulje.

– Favoritten i gruppen er nok enten oss eller Tromsø, men både Sarpsborg og Odd har sterke lag. Det er en pulje hvor alt kan skje, sier Henrik om det han omtaler som dødens gruppe.

Tromsø stiller med en finsk landslagsspiller (de liker finner både på den virkelige og den virtuelle arenaen der oppe) og blir av Gamer.no trukket frem sammen med Viking som laget de tror går videre fra gruppa. Men også Odd, som har signert YouTube-stjernen Sander "Randulle" Austad, noe som i hvert fall kommer til å generere mange seere, vil nok bite fra seg.

Siste lag i gruppa, Sarpsborg, har blant annet en spillende trener fra Stavanger, André Østbø, på laget. I tillegg har de unge Håvard Paulsrud som kan levere godt.

– Jeg har stor tro på både meg og Henrik

Onsdag er det første runde som går av stabelen. Totalt skal det spilles tre gruppespillsrunder før det blir klart hvem som går videre til sluttspillet som avholdes i slutten av mai.

I hver runde av gruppespillet har lagene ett oppgjør mot hverandre, altså møter Viking alle sine tre gruppemotstandere én gang hver runde. Et oppgjør vil si to kamper, altså vil både Henrik og Chris-André spille mot Sarpsborg 08 i første oppgjør. Antall mål over de to kampene avgjør hvem som vinner oppgjøret.

Landslagsspiller Chris-André Skogland forventer tøff motstand fra første minutt.

– Alle har jo lyst til å starte med seier, så alle kommer til å gi hundre prosent, sier han.

Henrik har tro på jevne og tøffe kamper, og mistenker også at det kan være litt nerver ute å gå blant spillerne som skal i ilden for første gang. Men han ser frem til å komme i gang.

– Jeg er både spent og nervøs, men gleder meg til å komme i gang og bare spille FIFA. Når jeg først får satt meg ned med kontrollen i hendene, så stenger jeg alt annet ute. Det øyeblikket ser jeg frem til. Det handler om å spille sitt eget spill og ikke bry seg om alle kameraene og hvem motstanderen er, så skal dette gå veldig bra, sier Madla-gutten.

Chris-André kjenner og litt på både spenning og nerver, men også han sier at han gleder seg mest, da det endelig har kommet en FIFA-serie i Norge, noe han har ventet på. 

Gutta er optimistiske når det gjelder sjansene for å gå videre.

– Selv om vi har havnet i dødens gruppe, så har jeg troen på at vi skal komme oss levende ut, sier Henrik og forteller at de vet at på sitt beste er de kapable til å slå hvem som helst i turneringen.

Chris-André håper Viking skal komme så langt som mulig, men sier målet nå første må være å komme seg videre fra gruppespillet. Greier de det tror han de to Viking-spillerne har en fordel, da de begge er veldig gode i FUT, som er modusen sluttspillet skal spilles i.

– Jeg har stor tro på både meg og Henrik, så dette tror jeg skal gå bra, sier Chris-André optimistisk.

Siden Viking ikke er med i selve spillet FIFA19, bruker gutta det norske landslaget i sine kamper.

Alle kampene vises på Eurosport Player og Dplay, og Vikings oppsett for kvelden ser slik ut:

Kl. 17.45 Sarpsborg 08 – Viking
Kl. 18.35 Viking – Odd
Kl. 19.25 Tromsø – Viking
 

Vi ønsker gutta lykke til, og følger spent med.

 


 

Annonse fra Eliteserien: