Historisk bortekamp - knalltøff utfordring venter i Trondheim

De vant sin avdeling i fjor, men måtte gi tapt på målstreken. Helgens historiske bortekamp mot Tiller blir en svært god test.

Annonse:

– Dette blir gøy og spennende. Det føles litt mer profesjonelt når vi skal ut å reise med fly sammen som et lag. Det er alltid gøy. Vi er glade for at vi får oppleve det, sier Hannah Handeland. 

For første gang er buss eller bil byttet ut til en bortekamp.

Når Tiller er motstander i Trondheim lørdag klokken 14, blir det første gang at Viking i seriesammenheng (med unntak av opprykkskvalifisering) setter seg på et fly for å spille en seriekamp.

Som kjent ble 2. divisjon kraftig spisset i forkant av årets sesong, da åtte avdelinger ble til to.

Revansjesugen gjeng

Hittil denne sesongen er fasiten 16 poeng etter seks kamper for vår del, mens Tiller har fått en noe tøffere start med seks poeng etter fem kamper.

Likevel er det ingen tvil om at det er et topplag som venter oss denne helgen.

Les også: Q&A: Bli bedre kjent med denne Viking-duoen

– Vi møter et godt fotballag og kommer bra forberedt. Vi var ikke helt fornøyde med prestasjonen mot Vålerenga 2 på mandag (6-0-seier), men spillerne har respondert bra og vi er revansjesugne og ivrige etter å prestere bedre nå, sier Meling.

– Det blir en spennende kamp. Vi ser på hver kamp likt og skal være like forberedt til hver kamp. Vi skal gjøre våre arbeidsoppgaver individuelt og kollektivt. Jeg tror vi møter en veldig god motstander, så vi må gi alt som vanlig, tilføyer Handeland.

Nesten opprykk

Laget fra Trondheim vant forrige sesong sin avdeling i 2. divisjon foran Molde, men måtte gi tapt i opprykkskvalifiseringen. Tiller gikk ikke på ett eneste tap gjennom seriespillet og tok 48 poeng på 18 kamper.

Opprykkskvalifiseringen gikk imidlertid ikke helt slik de hadde håpet på. Tap mot både Porsanger og Grei gjorde at sistnevnte rykket opp til 1. divisjon, mens Tiller måtte bli værende på nivå tre.

I forrige serierunde var Tiller nær å ta poeng borte mot Molde, men måtte til slutt gi tapt med 1-2 og konstatere at det ble null poeng. I cupen imponerte de stort i 1. runde og slo ut førstedivisjonslaget Kil/Hemne med 2-0.

DSC00538.jpg
Foto: Alexander Larsen

Cupfest og storfint besøk

2. runde i cupen skal også vi spille når Åsane kommer på besøk til SR-Bank Arena onsdag klokken 16. Billetter til den kampen kan du sikre deg her! Disse er gratis. 

1. runde ble dessverre ikke spilt for vår del ettersom Staal Jørpeland valgte å trekke laget grunnet tynn tropp, noe som gjorde at vi tok oss videre på walkover.

I forrige seriekamp mot Vålerenga 2, som ble spilt mandag, kunne vi feire en 6-0-seier. Der scoret Karen Rygg Ims hat trick, og enda mer om kampen kan du lese her.

Annonse fra Eliteserien: