Hat trick og målshow i storseier på hjemmebane

En vanvittig siste halvtime sørget for storseier mandag kveld.

VIKING - VÅLERENGA 2 6-0

Mandag ettermiddag var det duket for den sjette serierunden da Vålerengas rekruttlag kom på besøk.

Bortelaget stilte med noen A-lagsspillere og ga oss lenke en tøff kamp, men til slutt ble det en svært solid 6-0-seier på hjemmebane.

Etter at Oda Stornes Stålesen hadde sørget for ledelse til pause, scoret samme spiller 2-0 kort tid etter hvilen. Deretter så vi oss aldri tilbake og fikk etter hvert mye å juble for.

Karen Rygg Ims scoret hattrick, mens Hannah Handeland scoret kampens siste mål da hun la på til 6-0 like før slutt.

– Dette var en utrolig deilig start på uken og en veldig god lagprestasjon. Vi slet litt i 1. omgang med for mange feilpasninger og med å finne ut av presset, men i 2. omgang tok vi oss sammen og dominerte til slutt. Vi hentet oss inn og beviste hvor effektive vi kan være foran mål, sier tremålsscorer Karen Rygg Ims.

– Det var skikkelig gøy å score hat trick. Forhåpentligvis er det ett av flere!

Tomålsscorer Oda Stornes Stålesen sier seg enig i at 1. omgang var under pari, men at prestasjonene ble bedre etter pause.

– Vi gikk ut i hundre etter pausen og etter 2-0 virket det som at Vålerenga ga litt opp. Vi fortsatte bare å pushe og pushe, og til slutt rant det inn. Det var som at alt bare løsnet. Sykt deilig, sier hun.

Det ble en drømmestart på kampen med scoring etter bare fire minutter. Foto: Alexander Larsen

Drømmestart

Bare fire minutter tok det før midtbanespilleren sørget for 1-0-ledelse i rundens siste seriekamp.

21-åringen fikk drømmetreff fra 20 meter og ballen suste i nettet. Hun sørget dermed for en drømmestart på kampen.

Likevel fungerte ikke spillet helt slik vi ønsket i den første omgangen.

Vålerenga hang i store perioder godt med, og vi slet med å komme til store målsjanser. Den største fikk Hanne Sæthre Jakobsen da hennes forsøk alene med keeper ble reddet.

Da lagene gikk til pause på stillingen 1-0, levde kampen for fullt.

Målfest etter pause

I pausen ble det gjort tre endringer i håp om å snu på ting.

Hanne Sæthre Jakobsen, Gina Ødegaard og Camilla Rettedal ble erstattet av Kajsa Pettersen, Sanne Lekven og Mari Indrebø.

De første minuttene av 2. omgang presset gjestene voldsomt på og burde sannsynligvis hatt en scoring, men heldigvis hadde vi marginene på vår side.

Da Stornes Stålesen satte inn 2-0 etter timen spilt, så vi oss imidlertid aldri tilbake.

Rygg Ims var kald alene med keeper da hun økte til 3-0 kort tid etterpå. Kvarteret etterpå scoret hun sitt andre for dagen etter en strålende pasning alene med keeper fra Mari Indrebø.

Målene rant inn etter pause, og det ble til slutt mye å juble for. Foto: Alexander Larsen

Åtte minutter før slutt fikk også midtstopper Hannah Handeland noterte seg for sin første scoring for sesongen da hun hamret ballen i mål etter et hjørnespark.

Hat tricket for Rygg Ims var komplett da hun på lekkert vis passerte keeper og sørget for 6-0 seks minutter før slutt.

Vår neste kamp er til helgen borte mot Tiller lørdag 14.00.

6. serierunde, 2. divisjon avdeling 1

Lagoppstilling: Sannah Kvia - Maria Min Xiu Sørenes, Kristina Milne, Hannah Handeland, Sara Sekse Johannesen - Oda Stornes Stålesen, Nora Heggheim, Camilla Rettedal - Karen Rygg Ims, Hanne Sæthre Jakobsen, Gina Ødegaard

Benyttede innbyttere: Kajsa Pettersen, Mari Indrebø, Sanne Lekven, Elise Martinsen og Helle Aune.

Mål: 1-0 Oda Stornes Stålesen (4), 2-0 Oda Stornes Stålesen (59), 3-0 Karen Rygg Ims (63), 4-0 Karen Rygg Ims (77), 5-0 Hannah Handeland (82), 6-0 Karen Rygg Ims (84)