Heggheim solgt til Brøndby

Henrik Heggheim er solgt til den danske Superliga-klubben Brøndby. – Det har vært stor interesse for Henrik, sier daglig leder Eirk Bjørnø.

Annonse:

Foto: NTB

Søndagens 2-1-seier over Rosenborg på SR-Bank Arena ble Henrik Heggheims siste kamp i mørkeblått for denne gang. 20-åringen som har spilt i klubben hele sitt liv, har dratt sørover til Danmark for å spille for Brøndby.

– Det har vært stor interesse for Henrik i nærmest ett år nå. Det har vært flere klubber inne i bildet, men denne muligheten i Danmark, for en klubb som skal spille Europa League, var en god match både for oss og for Henrik – og er helt i tråd med vår strategi, sier daglig leder Eirik Bjørnø.

Henrik Heggheim er på plass i sin nye klubb.
Henrik Heggheim er på plass i sin nye klubb.

Roser utviklingsavdelingen

Når Heggheim nå blir solgt ut av landet, bare et drøyt år etter at han signerte sin første proffkontrakt, blir han et tydelig eksempel på hvordan Viking ønsker å drive klubb.

– Henrik startet i Viking som 5-åring, gikk gradene gjennom barne- og ungdomsavdelingen, før han var en ledende skikkelse i vårt akademi. I 2020 etablerte han seg som midtstopper for vårt A-lag – 19 år gammel – og er allerede nå moden for større oppgaver på den internasjonale scenen, forteller Eirik Bjørnø, som roser jobben som blir gjort i utviklingsavdelingen:

– Jeg er stolt over at utviklingsavdelingen vår, med Mats Ullereng i spissen, har fostret frem nok en spiller som blir god nok for utlandet.

Heggheim fikk sin første proffkontrakt bare uker før eliteseriedebuten sommeren 2020. Her sammen med utviklingsleder Mats Ullereng etter signeringen.
Heggheim fikk sin første proffkontrakt bare uker før eliteseriedebuten sommeren 2020. Her sammen med utviklingsleder Mats Ullereng etter signeringen.

Gir klubben muligheter

Henrik Heggheim har raskt blitt en populær mann blant fansen, og han vært en av lagets viktigste spillere etter gjennombruddet. Selvsagt skulle vi aller helst sett ham spille i Viking i mange år fremover, men Bjørnø understreker hvor viktig det er for klubben å få til slike salg.

– I Viking er vi avhengig av å selge spillere for å ha en sunn og god klubbøkonomi. Vi investerer store summer i vår utviklingsavdeling hvert år, for å øke mulighetene for å få frem spillere som Henrik. Først skal de etablere seg for vårt A-lag, før noen av dem blir gode nok til å få muligheter i utlandet.

– Dette salget vil gi oss muligheten til å fortsette å utvikle akademiet vårt de neste årene, for å bidra til at flere unge rogalendinger kan komme et steg nærmere sine drømmer, slår Bjørnø fast.

En ung Henrik Heggheim i aksjon under NM-finalen for G16 i 2017. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
En ung Henrik Heggheim i aksjon under NM-finalen for G16 i 2017. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Spilte alt

Henrik Heggheim har som nevnt spilt i Viking hele sitt liv, helt fra han fem år gammel ikledde seg den mørkeblå drakten oppe på Eiganes. Midtstopperen debuterte i Eliteserien i 2-0-seieren over Sandefjord 1. juli i fjor. Siden den gang har han startet samtlige seriekamper – 43 på rad. Og han har levert stabilt gode prestasjoner i kamp etter kamp.

Samtidig har han spilt seg inn på U21-landslaget, og summen av dette har gjort ham attraktiv for utenlandske klubber, så attraktiv at det nå har materialisert seg i et salg.

20-åringen rakk ikke å vinne noe med Viking i denne omgang, som han så gjerne ønsket – og som han drømte om da han sto på tribunen som supporter og jublet da Ranheim ble slått 3-0 i NM-semifinalen i 2019. Men han fikk blant annet være med å spille europacup med Viking, noe ikke altfor mange har fått mulighet til de siste årene.

Og han fikk sjansen til å spille på lag med flere av spillerne han som liten gikk på Stadion for å se. Noe mange drømmer om, og som forhåpentligvis kan være til inspirasjon for unge fotballspillere i regionen.

Vi takker Henrik for tiden i Viking, og ønsker masse lykke til i Brøndby. 

Henrik Heggheim fikk spille europacup da Viking møtte Aberdeen i 2020. Foto: Carina Johansen / NTB
Henrik Heggheim fikk spille europacup da Viking møtte Aberdeen i 2020. Foto: Carina Johansen / NTB
Annonse fra Eliteserien: