Heggheim har forlenget

Den unge midtstopperen har virkelig levert denne sesongen. Så mye at Bjarne Berntsen nok en gang har løpt etter ham med penn og papir.

Annonse:

(Foto: NTB scanpix)

Nytt bekjentskap for mange

Bare to måneder etter at han signerte sin første proffkontrakt med klubben, har Henrik Heggheim skrevet under på en ny avtale. Den gjør ham til Viking-spiller i tre og et halvt år til.

For mange har 19-åringen vært et nytt bekjentskap denne sesongen. Midstopperen, som er en ekte Viking-gutt, har vært en bauta for aldersbestemte lag i klubben de siste årene. 

I fjor spilte han 21 kamper i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) for Viking 2. I tillegg hadde han 14 kamper i nasjonal serie og NM med Vikings G19-lag.

For tre år siden var han kaptein på G16-laget til klubben, som kom helt til NM-finale. Han uttalte da følgende til Stavanger Aftenblad:

– Det er så mange unge, lovende og hardt arbeidende spillere på dette laget. Samtidig vet vi at halvparten av Vikings A-tropp innen noen år skal bestå av spillere som er utviklet her i klubben. Vi ser at muligheten ligger der for mange og skal i alle fall gjøre vårt.

Henrik Heggheim var kaptein på G16-laget som spilte NM-finale i Telenor Arena i 2017. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Henrik Heggheim var kaptein på G16-laget som spilte NM-finale i Telenor Arena i 2017. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

På finalelaget fra 2017 finner vi spillere som Trym Sølvberg Ur, som har vært fast reservekeeper på A-laget store deler av sesongen, Harald Nilsen Tangen, som har flere innhopp og Nils Vallotto, Sebastian Sørlie Henriksen og Adrian Bergersen, som alle har A-lagskamper.

Grep muligheten

Henrik Heggheim har spilt i klubben siden han var fem år gammel, og har hatt sesongkort på Stadion i en årrekke.

Han fikk muligheten av Bjarne Berntsen da Runar Hove skadet seg tidligere i sesongen, og hans første kamp var hjemmemøtet med Sandefjord, som han startet og som endte med 2-0-seier. Dette var også årets første trepoenger og den første uten baklengs.

Siden den gang har vår nummer 35 spilt samtlige ni seriekamper.

Midtstopperen har vist at han er en smart spiller, er duellsterk og har en god pasningsfot. Og til tross for at han er realtivt fersk på dette nivået, spiller han med en ro som gjør at man skulle trodd han hadde langt mer erfaring enn det som er tilfellet.

Nå har han skrevet under på en avtale som gjør ham til Viking-spiller ut 2023.

Vi gleder oss til å følge utviklingen i mørkeblått, og gratulerer med ny, velfortjent kontrakt.

Henrik Heggheim har signert ny kontrakt med klubben. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Henrik Heggheim har signert ny kontrakt med klubben. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

 

Annonse fra Eliteserien: