To nye unggutter belønnet med proffkontrakt

Forrige uke skrev Henrik Heggheim og Lars Erik Sødal under for klubben.

Annonse:

Foto: Henrik Heggheim (t.v.) og Lars Erik Sødal, her sammen med utviklingsleder Mats Ullereng

Får proffkontrakter

Begge ungguttene har fått ut juniortiden pluss ett år, noe som vil si at Henrik har skrevet under på en kontrakt som binder ham til klubben ut 2021, mens Lars Erik sin strekker seg ut 2022.

De vil fortsette å være en del av rekruttlaget, og blir ikke tatt opp i A-stallen slik Sondre Auklend og Sebastian Sørlie Henriksen nylig ble. Men det er spillere klubben har tro på kan ta det neste steget, derfor ble de nå belønnet med proffkontrakter.

Vaskekte Viking-gutt

Henrik Heggheim er født i 2001. Han er midstopper og har vært i Viking hele sitt liv. Han har gode basisferdigheter med ball, er trygg i pasningsspillet, leser spillet godt og er både smart og robust i duellspillet.

I fjor spilte han 21 kamper i Norsk Tipping-ligaen for Viking 2. I tillegg hadde han 14 kamper i nasjonal serie og NM med G19-laget til klubben.

Lars Erik Sødal kommer fra Hinna, hvor de har gjort en solid jobb med å forme han til den spilleren han er i dag. Midtbanespilleren er en god duellspiller, som verner meget godt om ballen. Han har god orienteringsevne og er fremoverrettet i spillestilen. Også han har gode basisferdigheter. 

I fjor spilte han over halvparten av rekruttlagets kamper i Norsk Tipping-ligaen. I februar var han med G18-landslaget til La Manga hvor han spilte to kamper.

Flere skal det bli

Utviklingsleder i Viking, Mats Ullereng, er stolt over at unguttene får kontrakt, og skryter både over spillerne og trenerne i akademiet.

– Vi er særdeles stolte av at så mange spillere får anledning til å skrive kontrakter med klubben. Og flere skal det bli i fremtiden. Vi har fantastisk mange hardtarbeidende og dyktige fotballspillere i akademiet vårt, så fremtiden ser virkelig bra ut. I tillegg har vi en fantastisk dyktig trener-stab som uke ut, og uke inn, arbeider utrettelig for å legge tilrette for at så mange som mulig av spillerne i akademiet får anledning til å ta ut sitt potensial, sier Ullereng.

Annonse fra Eliteserien: