Furdal forlenger

Midtbanemaestroen har blitt enig med klubben om en ettårskontrakt.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Publikumshelten

Johnny Furdal ble fort en publikumsyndling etter ankomst Stavanger. Derfor er det nok mange som er glade for at han nå setter navnet sitt på en avtale som gjør ham til Viking-spiller ut 2021.

– Det er selvfølgelig gøy å få forlenget kontrakten, spesielt for en litt eldre kar. Det er jo et eventyr som fortsetter, sa Furdal da han pratet med Eurosport tidligere i uken.

Hentet årets spiller

34-åringen kom til Viking fra Nest-Sotra sommeren 2018. Den påfølgende høstsesongen bidro han sterkt til at det ble opprykk til Eliteserien, og prestasjonene han levert for Nest-Sotra og Viking den sesongen sørget for at han ble kronet til årets spiller i OBOS-ligaen.

Johnny Furdal elsker banketter. Forhåpentligvis får han oppleve flere sammen med Viking. Her avbildet med Kristoffer Løkberg etter cupfinalen i desember Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix
Johnny Furdal elsker banketter. Forhåpentligvis får han oppleve flere sammen med Viking. Her avbildet med Kristoffer Løkberg etter cupfinalen i desember Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

I 2019 kom den etterlengtede eliteseriedebuten for den da 33 år gamle sunnhordlendingen. Men det tok sin tid. Allerede i vinterens andre treningskamp, mot sine gamle lagkamerater i Nest-Sotra, skadet han seg, og det var ikke før til sommeren vi fikk se ham i aksjon igjen.

Les også: "Ein blåe dag" i ny drakt: – Den handler om håp

Det startet litt tregt, og Furdal sa selv at han ikke følte seg helt som Furdal. Men utover høsten kom han mer og mer til seg selv. Og i siste del av sesongen spilte han strålende fotball, var med å herje mot Brann i Bergen, hvor han også scoret, og toppet det hele da han startet cupfinalen som endte med at han ble norgesmester.

Totalt står Furdal med 44 kamper og 12 mål for klubben (serie-, cup- og privatkamper).

Nå er det klart at han fortsetter i Viking ut 2021. Det er vi svært glade for!

JohnnyFurdal2020

 

Annonse fra Eliteserien: