Før avspark: Viking - Sandefjord

Lørdag er det klart for gjenåpningsfest på SR-Bank Arena, i det som er siste seriekamp før vi sender at par av guttene av gårde på landslagsoppdrag. Stadion nærmer seg utsolgt, og Viking kjemper i toppen. Dette blir nydelig!

Annonse:

Foto: NTB

Kampinfo

🏆 Eliteserien
📅 21. serierunde
🏟 SR-Bank Arena
⌚ 18.00
👨‍⚖️ Kristoffer Hagenes
📺 Discovery + og Eurosport Norge

ℹ️ Ingen krav til testing, koronapass eller avstand

Billetter til kampen finner du her

 

Kort om Viking

📝  Viking fikk med seg et viktig poeng fra Molde sist søndag. I løpet av tre innholdsrike minutter utlignet Viking til 1-1 for så å havne under 1-2, og så utligne igjen. Det var Samúel Fridjónsson og innbytter Shayne Pattynama som scoret målene.

Det ene poenget gjør at Viking fortsatt ligger som nummer seks på tabellen. Luken ned til Strømsgodset på plassen bak er på tre poeng. Opp til Rosenborg på 3. plass er det fem poeng. Lillestrøm og Kristiansund ligger henholdsvis to og tre poeng foran – altså innen rekkevidde den kommende runden.

Sandefjord skal i utgangspunktet være greiere å ha med å gjøre enn Bodø/Glimt, Rosenborg og Molde, som er Vikings siste motstandere. Men da lagene møttes i Sandefjord tidligere i år, viste blåtrøyene at det kan gjøre livet surt for Viking da de vant hele 3-0. Og det er ikke mer enn tre serierunder siden de slo Vålerenga 3-0 på hjemmebane.

Kristoffer Løkberg spår en tøff kamp.

– Jeg er imponert. De spiller fin fotball, og utnytter ferdighetene de har i laget. Sandefjord har klart å bygge videre på det tidligere trener Martí Cifuentes startet på. Det blir en tøff kamp for oss, sier Løkberg til RA.

🔥  Veton Berisha står med 13 scoringer så langt i sesongen. Kun to spillere i Eliteserien har scoret flere. Joe Bell står med seks målgivende. Også han har kun to spillere foran seg.

🟨  Joe Bell og Kristoffer Løkberg er ett gult kort unna karantene. Viking har flest gule kort i Eliteserien med sine 38. Fortsatt ingen røde kort.

🏟  Dette blir den best besøkte kampen på nesten to år. Den siste hjemmekampen i sesongen 2019, som var den siste kampen på SR-Bank Arena uten restriksjoner, hadde 13 540 tilskuere. Fredag var det solgt tett på 12 000 billetter til lørdagens kamp.  

Fem siste:
🟠  Molde - Viking 2-2
🟢  Viking - Rosenborg 3-1 (NM)
🟢  Viking - Bodø/Glimt 1-3
🟢  Stabæk - Viking 1-3
🟢  Viking - Rosenborg 2-1
 

Kort om Sandefjord

📝 Sandefjord ligger på 11. plass med 25 poeng, og mye takket være en god sesongstart har de grei avstand ned til lagene i bunn. Men den siste tiden har laget mistet formen, og på de åtte siste kampene er det kun Mjøndalen som har gjort det dårligere enn blåtrøyene.

Borte har de slått Tromsø, Stabæk og Odd, men forrige borteseier kom for mer enn to måneder siden. 

🔥  Vidar Ari Jónsson 10 (8+2) og Kristoffer Normann Hansen 10 (6+4) er de ivrigste poengplukkerne til laget fra hvalfangerbyen.

🟥  Sandefjord må klare seg uten Ian Smeulers som pådro seg rødt kort i forrige seriekamp.

Fem siste:
🔴 Sandefjord - Stabæk 0-3
🟠 Mjøndalen - Sandejord 1-1
🟢 Sandefjord - Vålerenga 3-0
🔴 Sarpsborg 08 - Sandefjord 5-0
🟠 Sandefjord - Tromsø 1-1
Annonse fra Eliteserien: