Før avspark: Viking - Odd

Søndag kan Viking sikre seg medalje og europacupspill neste år.

Kampinfo

🏆  Eliteserien
📅  29. serierunde
🏟  SR-Bank Arena
⌚ 17.00
👨‍⚖️  Sivert Øksnes Amland, Fana Fotball
📺  Discovery + og Eurosport Pluss

 

Kort om Viking

📝 Viking trenger ett poeng i søndagens kamp mot Odd for å sikre seg sin første bronsemedalje siden 2007. Og ikke minst europacupspill. Skulle det bli tre poeng, samtidig som Lillestrøm vinner i Molde, vil De mørkeblå ha en teoretisk mulighet til å ta sølv når vi går inn i siste serierunde, hvor Viking tar turen til Tromsø sammen med 300 supportere.

Etter en litt trøblete start på sesongen, med to tap på de tre første kampene, har pilen bare pekt én vei for Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensens lag. På de 15 siste kampene er det kun ett lag som har tatt flere poeng enn Viking. Ti av disse kampene har endt med seier. Kun to har blitt tapt. 

Viking er tilbake i toppen av norsk fotball!

🔥  Veton Berisha har vært fenomenal denne sesongen og har fortjent blitt nominert til årets spiller i Elitserien. Så langt står han med 21 scoringer, kun to unna Egil Østenstads rekord fra 1996 på 23.

🟨  Joe Bell, Gianni Stensness, Shayne Pattynama, Kevin Kabran og Kristoffer Løkberg er ett gult kort unna karantene. Viking har flest gule kort i Eliteserien med sine 49. 

🟥 David Brekalo soner karantene for det røde kortet han pådro seg forrige kamp. Totalt har Viking to røde kort denne sesongen.

❌ Zlatko Tripic er ute med skade.

🏟 Det er solgt bra med billetter, men det er fortsatt plass til flere.

Kampbilletter finner du her

Fem siste:
🟢  Kristiansund - Viking 2-3
🟠  Viking - Haugesund 1-1
🟢  Mjøndalen - Viking 0-1
🔴  Viking - Sarpsborg 08 1-2
🟢  Brann - Viking 0-1
 

Kort om Odd

📝 Odd har sunket som en sten på tabellen siste halvdel av sesongen. På de tolv siste kampene har ingen lag i Eliteserien tatt færre poeng (8), og laget fra Skien kan faktisk fortsatt rykke ned. Avstanden ned til Stabæk som ligger på kvalifiseringsplass, er fem poeng med to kamper igjen å spille. Så vi kan nok forvente et hardtkjempende Odd-lag som ikke gir noen ting gratis på søndag.

 Sander Svendsen er lagets suverent beste poengplukker på Fantasty. Han er også lagets toppscorer (8) nå som Mushaga Bakenga er borte. Og han er den med flest målgivende (5).

❌ Gilli Ròlantsson er skadet og ute resten av sesongen.

Fem siste:
🔴 Odd - Vålerenga 1-2
🟠 Sarpsborg 08 - Odd 1-1
🔴 Odd - Kristiansund 2-4
🟠 Odd - Mjøndalen 2-2
🔴 Tromsø - Odd 2-0
Annonse fra Eliteserien: