Før avspark: Tromsø - Viking

Sesongen 2021 er ved veis ende. Nå gjenstår kun en siste batalje i Tromsø, før medaljer kan mottas og blikket kan løftes i retning neste år.

Foto: NTB

Kampinfo

🏆  Eliteserien
📅  30. serierunde
🏟  Alfheim stadion
⌚ 17.00
👨‍⚖️  Mohammad Usman Aslam, Lier IL
📺  Discovery + og Eurosport Pluss
 
Viking+: Les mer om Viking-abonnementet som erstatter sesongkortet ditt her

 

Kort om Viking

📝 En fantastisk sesong nærmer seg slutten. En sesong som ender med medalje og spill i Europa til neste år. I tillegg er Viking videre i NM, som fortsetter med 4. rundekamp borte mot Kongsvinger i mars.

I teorien kan det bli sølv på søndag. Derfor ble ikke bronsemedaljene delt ut etter kampen mot Odd. Men for at Viking skal snike seg forbi Molde som ligger på 2. plass, må Tromsø slås med fryktelig mange mål. Samtidig må våre fylkesvenner nord for Boknafjorden nedsable Molde.

Mye skal med andre ord til for å hente inn de tre poengene og 18 målene det står på. 

K P
13 Strømsgodset 0 0
14 Tromsø 0 0
15 Viking 0 0
16 Vålerenga 0 0

Viking vant forrige gang lagene møttes på Alfheim, i 2019. Men da hadde det gått ti år siden forrige seier i Tromsø. Da lagene møttes på SR-Bank Arena i 3. serierunde i år, vant gjestene 1-0.

🔥  Veton Berisha har vært enorm denne sesongen og har fortjent blitt nominert til årets spiller i Elitserien. Så langt står han med 22 scoringer, kun en unna Egil Østenstads rekord fra 1996 på 23.

❌ Zlatko Tripic er ute med skade.

✍ Denne uken har unggutten Sondre Auklend forlenget sin kontrakt med klubben, mens stortalentet Daniel Karlsbakk fra Bryne har meldt overgang fra rødt til mørkeblått.

🏟  Det er solgt over 300 billetter til bortefeltet på Alfheim! Nok en gang blir det fenomenal støtte på utebane for Viking-spillerne.

Tirsdag kveld la regjeringen frem nye tiltak og anbefalinger om covid-19. Når det gjelder siste serierunde i Eliteserien, så vil kampene spilles som normalt med tilskuere på tribunen. 

Fem siste:
🟢 Viking - Odd 3-1
🟢  Kristiansund - Viking 2-3
🟠  Viking - Haugesund 1-1
🟢  Mjøndalen - Viking 0-1
🔴  Viking - Sarpsborg 08 1-2
 

Kort om Tromsø

📝 Tromsø er ubeseiret på sine syv siste kamper og har ikke tapt siden midten av oktober. Gutan ligger trygt plassert på 12. plass, og kan i beste fall bli nummer ni. Men da er de avhengige av at en del andre resultater går i deres favør, samtidig som de må vinne over Viking. I verste fall ender de som nummer tolv.

🔥 August Mikkelsen er lagets store poengplukker i Fantasy, og han står med åtte scoringer så langt. Det samme har Moses Ebiye.

Fem siste:
🟢 Sarpsborg 08 - Tromsø 0-1
🟠 Tromsø - Stabæk 0-0
🟠 Vålerenga - Tromsø 1-1
🟠 Tromsø - Strømsgodset 1-1
🟠 Kristiansund - Tromsø 1-1
 
Annonse fra Eliteserien: