Før avspark: Strømsgodset - Viking

Viking-toget ruller inn til Drammen, og jakten på medalje fortsetter på Marienlyst stadion søndag. Avspark klokken 17.00.

Foto: NTB

Kampinfo

🏆 Eliteserien
📅 22. serierunde
🏟 Marienlyst stadion
⌚ 17.00❗
👨‍⚖️ Kai Erik Steen
📺 Discovery + og Eurosport Pluss
 

Kort om Viking

📝  Viking ligger for øyeblikket på 5. plass, tre poeng bak Kristiansund som er nummer tre. På de åtte siste seriekampene er det kun Bodø/Glimt og Rosenborg som har tatt flere poeng enn De mørkeblå, så formen er det ingenting å si på.

En seier på søndag kan med full klaff løfte Viking opp på bronseplass. Det hadde vært noe før hjemmemøtet med Lillestrøm lørdag 23. oktober.

🇳🇴🇳🇿🇮🇸 Flere spillere har vært ute på landslagsoppdrag siden forrige seriekamp, som var 2-1-seieren over Sandefjord foran fulle tribuner på SR-Bank Arena. Veton Berisha, Joe Bell og Patrik Gunnarsson med sine A-landslag, Sebastian Sebulonsen med U21 og Harald Nilsen Tangen med U20-landslaget.

🔥  Veton Berisha, som nylig kom hjem fra samling med A-landslaget, hvor han også spilte i begge VM-kvalifiseringskampene, står med 15 scoringer så langt i sesongen. Kun to spillere i Eliteserien har scoret flere. Med ni kamper igjen å spille er Berisha kun tre scoringer unna Peter Ijehs 18 mål i bronsesesongen 2007, som er det høyeste antall mål en Viking-spiller har scoret på 00-tallet.

  1. Peter Ijeh 18 mål (2007)
  2. Rikhardur Dadason 15 mål (2000)
  3. Erik Nevland og Egil Østenstad 14 mål (2001 og 2004)

🟨  Joe Bell, Rolf Daniel Vikstøl og Kristoffer Løkberg er ett gult kort unna karantene. Viking har flest gule kort i Eliteserien med sine 39. 

❌ Patrik Gunnarsson pådro seg rødt kort mot Sandefjord og må stå over søndagens kamp.

🏟  Det er solgt over 200 billetter til bortefeltet.🤩

Fem siste:
🟢  Viking - Sandefjord 2-1
🟠  Molde - Viking 2-2
🟢  Viking - Rosenborg 3-1 (NM)
🟢  Viking - Bodø/Glimt 1-3
🟢  Stabæk - Viking 1-3

 

Kort om Strømsgodset

📝 Strømsgodset kommer fra et 0-3-tap i hovedstaden like før landslagspausen. I samme kamp ble forsvarsbauta Gustav Valsvik utvist, mens Ari Leifsson fikk sitt fjerde gule kort for sesongen, noe som gjør begge utilgjengelige i lørdagens kamp.

Hjemme har det sett bedre ut for Strømsgodset i det siste. Etter et knepent tap for Kristiansund på Marienlyst stadion for en måned siden, har de feid Stabæk (NM) og Sarpsborg 08 av banen med henholdsvis 5-1 og 5-0.

For øyeblikket ligger laget på 8. plass, seks poeng bak Viking. 

🔥  Jordan Kadiri har scoret fire mål på Strømsgodsets to siste hjemmekamper.

❌ Gustav Valsvik og Ari Leifsson soner karantene.

Fem siste:
🔴 Vålerenga - Strømsgodset 3-0
🟠 Stabæk - Strømsgodset 0-0
🟢 Strømsgodset - Sarpsborg 08 5-0
🟢 Strømsgodset - Stabæk 5-1 (NM)
🔴 Strømsgodset - Kristiansund 1-2
 

⚠ Søndagskampene i Eliteserien har fått nytt tidspunkt for avspark. Normalt sett har hovedrunden startet klokken 18, mens kveldskampen har hatt avspark klokken 20. Nå har begge deler blitt flyttet frem en time, slik at hovedrunden vil ha avspark 17.00 og kveldskampen går i gang 19.00. Dette vil gjelde ut sesongen.

Annonse fra Eliteserien: