Slik gikk det for landslagsspillerne

Landslagspausen er så godt som over for denne gang, og de fleste spillerne har returnert eller er på vei tilbake til klubben. Her følger en kort oppsummering av hvordan det har gått med Viking-spillerne som har representert sine landslag.

A-lagsgutta

Det norske herrelandslaget har spilt to VM-kvalifiseringskamper, og i begge var Veton Berisha involvert.

I 1-1-kampen borte mot Tyrkia kom Berisha inn i det 75. spilleminutt. Han erstattet tidligere Viking-spiller Kristian Thorstvedt, som like før pause hadde sørget for at det var likt etter at tyrkerne hadde tatt en tidlig ledelse.

Hjemme mot Montenegro, hvor Norge vant 2-0, ble Berisha byttet inn i det 64. minutt – også denne gang erstattet han Thorstvedt. Da sto det 1-0, og Berisha fikk være med på de vanvittige jubelscenene som utspilte seg da Moi Elyounoussi satte inn 2-0 like før slutt.

Vår mann Joe Bell har vært på langtur. Han spilte 90 minutter i begge kampene til New Zealand, mot henholdsvis Curaçao (2-0-seier) og Bahrain (1-0-seier). Begge kampene ble spilt i Bahrain.

Patrik Gunnarsson var med Islands A-landslag og satt på benken i deres VM-kvalifiseringskamper mot Armenia (1-1) og Liechtenstein (4-0 seier).

Sebulonsen-scoring

Det norske U21-landslaget, ledet av tidligere Viking-spiller Leif Gunnar Smerud, gikk på et knepent tap for Kroatia i sin første EM-kvalifiseringskamp denne samlingen. Sebastian Sebulonsen startet kampen, og scoret også det første av Norges to mål i 2-3-tapet.

Da laget møtte Estland hjemme på Marienlyst i Drammen, gikk det langt bedre. De norske guttene vant til slutt 3-0, og Sebulonsen spilte 70 minutter.

Henrik Heggheim startet også begge kampene.

Det norske U21-landslaget som slo Estland 5-0. Foto: Jon Olav Nesvold

Harald Nilsen Tangen satt på benken da det norske U20-landslaget slo Portugal 2-1. Da det ble 1-2-tap hjemme for Polen, kom Harald inn i det 73. spilleminutt.

Det norske U19-landslaget har spilt tre EM-kvalifiseringskamper. Sondre Auklend, som for tiden er utlånt til Åsane, kom inn kvarteret før slutt i 3-0-seieren over Kosovo. Magnus Rugland Ree satt på benken.

Da Norge slo Wales 5-0 og tapte 0-1 for Georgia, var Sondre ubenyttet reserve. Magnus var ikke i kamptroppen.

Morgan Marvik spilte 90 minutter i begge EM-kvalifiseringskampene til G16-landslaget. Norge spilte først 2-2 mot Luxembourg, før det ble 0-2-tap for Belgia.

Ikke helt ferdige

Mens guttene er ferdige med sine samlinger, gjenstår fortsatt en kamp for J16-landslaget, hvor de tre Viking-spillerne Maria Sandvik, Ingrid Rame og Helle Aune er i troppen.

De to første EM-kvalifiseringskampene gikk på SR-Bank Arena, og Norge fikk en drømmestart i Jåttåvågen. Med Maria Sandvik i mål vant jentene hele 5-0 over Bulgaria. Ingrid Rame spilte 2. omgang, Helle Aune satt på benken.

I 4-1-seieren over Ungarn, kom Helle Aune inn og spilte 2. omgang. De to andre var ubenyttede reserver. Siste kamp går på Øster Hus Arena lørdag. Da møter Norge Irland.

Det norske laget som slo Bulgaria 5-0 på SR-Bank Arena. Foto: Thomas Brekke Sæteren