Viking - Egersund. Samuel Fridjónsson. Foto: Tore Fjermstad

– Han har vært veldig bra

Vår nyeste islending har levert godt og fått en viktig rolle i laget etter han kom til Stavanger. Nå er han klar for sesongens første bortekamp. (Foto: Tore Fjermestad)

Han har nylig flyttet inn i ny leilighet for seg selv, ikke langt unna stadion, og sier det gikk raskt å komme inn i spillergruppa etter at utlånsavtalen med Vålerenga kom i orden. Samúel Kári Friðjónsson har funnet seg til rette i Viking-drakta.

Midtbaneankeret

I fjor var det Markus Nakkim som kom til Viking på lån fra Vålerenga, noe som fungerte utmerket. Midtstopperen fra Oslo øst var kompromisløs på banen, leverte fra tribunen når han ikke kunne spille selv og skrev kronikk i avisa for å nå ut til supporterne etter tapet mot Sandnes Ulf. Nakkim var god å ha i opprykksesongen.

Nå er det en islending vi har lånt fra Valle.

Samúel Kári Friðjónsson kom til klubben i slutten av januar. Da avtalen var i boks uttalte Bjarne Berntsen at han var en spennende spiller som skulle kjempe om en plass på laget. To måneder senere har 23-åringen vist seg som en kvalitetsspiller og lagt beslag på den dype midtbanerollen. 

– Han har vært veldig bra, og har prestert i en rolle han ikke har spilt så mye i før, sier Viking-treneren om sitt nye midtbaneanker og refererer til det at Friðjónsson spilte indreløper og offensiv midtbane, tierrollen, i Vålerenga.

Men på landslaget til Island har han spilt på samme sted – i sekserrollen. Og nå håper han godt spill i Viking skal føre til flere landskamper.

– Jeg var på samling i januar, og har vært et par ganger før det. Nå har ligaen startet her så da må jeg bare spille bra og jobbe for laget, så forhåpentligvis blir jeg tatt ut til landslaget igjen, sier han.

Den unge midtbanemannen forteller om en god og tøff oppkjøring, sier laget tar steg og at de ser bra ut om dagen.

På trening denne uken har han vært en av flere som har stått igjen. Skudd, pasninger, innkast. Under vårsolen har det blitt terpet på flere ting.

Bjarne Berntsen beskriver Samúel som en spiller med godt overblikk, en som er god til å slå både korte og lange pasninger og en spiller som har veldig bra løpskraft. Og så trekker han frem de lange innkastene hans, som kan bli et farlig angrepsvåpen for Viking denne sesongen.

Har tro på tre poeng

Friðjónsson er én av kun to helt nye signeringer denne sesongen. Han sier det gikk greit å gli inn i spillergruppa etter overgangen.

– Ja, definitivt. Spesielt siden Axel allerede er her.

Axel Óskar Andrésson og Samúel er gode venner og har kjent hverandre siden de begge bodde på Island. De var også i Reading på samme tid. 

Denne helgen går turen til Tomsø for Viking, hvor Alfheim er scenen 2. serierunde skal utspilles på. Samúel har fått med seg at det er en stund siden sist det ble poeng med hjem til Stavanger, men mener det spiller liten rolle nå på søndag. 

– Vi drar der med tro på at vi skal ha med oss tre poeng. Ingenting annet, sier han.

Hans landsmann og tidligere Viking-spiller, Birkir Bjarnason, headet inn kampens eneste mål sist det ble tre poeng med hjem. Kanskje blir det vår nyeste islending som avgjør denne gang.

– La oss håpe det, sier han.

Samúel Kári Friðjónsson i duell med Pål Erik Stensøe Ulvestad under serieåpningen mot KBK. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Samúel Kári Friðjónsson i duell med Pål Erik Stensøe Ulvestad under serieåpningen mot KBK. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: