Viking - Åsane.  Kristian Thorstvedt jubler for sin 4-0 scoring.

Viking vant i Åsane

En sen redusering fra hjemmelaget ga høy puls på slutten, men Viking red av stormen og tok tre meget velfortjente poeng i Bergen.

Kort fortalt

Som i Stavanger hadde Viking god kontroll på Åsane også i Bergen. De mørkeblå tok ledelsen ved Ylldren Ibrahimaj da et kvarter var spilt. Assistkongen Johnny Furdal la ballen på bakre stolpe hvor Ibrahimaj bredsidet den i mål. 0-2 kom etter en god jobb av Tommy Høiland som vant ballen høyt i banen. Kristian Thorstvedt snappet opp, løp mot mål og scoret alene med keeper. På overtid redusert hjemmelaget ved innbytter Andreas Fantoft, men til tross for et par sjanser til Åsane hadde Viking god kontroll kampen gjennom.

Startet forrykende

Viking dro til Åsane for å reise kjerringa etter det forsmedelige hjemmetapet for Nest-Sotra forrige helg. Med sola i øynene og motvind startet startet de mørkeblå friskt på Myrdal stadion.

Kampen åpnet med et nydelig angrep som resulterte i en god Viking-sjanse allerede før det var spilt et minutt. Ballen havnet ut til Ylldren Ibrahimaj på høyresiden, han vendte av en mann og la ut til Johnny Furdal som var i posisjon like utenfor sekstenmeteren. Furdal fyrte av fra ca. 18 meter, Åsanes keeper måtte gi retur og Kristian Thorstvedt prøvde å sende ballen til Høiland som var i nærheten, men toppscoreren rakk ikke å stokke beina før det hele var over.

Med Rolf Daniel Vikstøl, Viljar Vevatne og Usman Sale ute måtte Viking gjøre et par endringer på laget sammenlignet med det som startet forrige helg. Inn kom Tord Johnsen Salte i midtforsvaret, André Danielsen tok turen ned på høyreback mens Claes Kronberg ble dyttet over på venstre. Helt fremme tok Ylldren Ibrahimaj plass på høyresiden og Zlatko Tripic på venstre. Iven Austbø var tilbake mellom stengene.

De mørkeblå fortsatte å ha initiativet de første ti minuttene, men så våknet hjemmelaget. Åsane fikk en kjempesjanse da de snappet opp en svak pasning på midtbanen og kom alene gjennom med to mann. Heldigvis valgte Åsane-spiss Dennis Antwi å avslutte selv i stede for å sende ballen til Håkon Lorentzen som ville hatt åpent mål. Avslutningen reddet Iven Austbø mesterlig.

Like etter glapp det igjen hos Viking. Vidar-gutt Sondre Bjørshol slo inn fra sin venstreside, i feltet lå en helt umarkert Antwi som fikk all verdens tid til å plassere headingen sin. Men igjen var Iven Austbø på plass og reddet Viking.

Tok ledelsen

I denne perioden hadde Åsane overtaket, men det var Viking som skulle få kampens første scoring. De mørkeblå spilte seg fint ut bakfra og ballen havnet etter hvert hos Johnny Furdal, som lå på kanten av sekstenmeteren. Han la så en strålende ball over til bakre stolpe hvor Ylldren Ibrahimaj befant seg helt umarkert, og Ibrahimaj takket for pasningen og bredsidet inn sitt første mål i mørkeblått i sin første kamp fra start. Dermed 0-1 på Myrdal stadion.

Tre minutter senere var Tommy Høiland aggressiv og vant ballen høyt oppe i banen. Kristian Thorstvedt snappet den opp, løp mot mål og avsluttet iskaldt alene med keeper og 2-0 til Viking. Thorstvedt scoret sitt første mål i mørkeblått mot nettopp Åsane på SR-Bank Arena, nå scoret 19-åringen sitt syvende for sesongen.

Etter scoringene skjedde det ikke altfor mye foran de to lagenes mål. Tommy Høiland fikk en mulighet etter passivt forsvarsspill hos hjemmelaget, men avslutningen hans fra skrått hold ble reddet til corner.

Viking hadde god kontroll inn mot pause og slapp ikke Åsane til noe særlig. Like før pause danset Kristian Thorstvedt seg fremover i banen og fikk gitt ballen videre til Tommy Høiland. Han sendte ballen videre på ett touch i retning Ylldren Ibrahimaj som bare nesten fikk den med seg. Stor mulighet, da Ibrahimaj hadde vært helt gjennom med keeper hadde pasningen vært presis.

Rolig andreomgang

I andre omgang satte Viking sikkerheten først og ble liggende å kontrollere i stort sett samtlige 45 minutter. Johnny Furdal, som nå står med to målgivende og én scoring etter overgangen til Viking, prøvde seg tidlig i omgangen på et frispark fra 25 meter, men keeper hadde god kontroll og skuddet gikk like utenfor. Etter 53 minutter kom Åsane til en mulighet. Aleksander Solli skjøt fra 18 meter, inne foran mål sto Dennis Antwi og styrte ballen inn bak Austbø, men dommeren vinket det av for offside – noe som så korrekt ut.

Ikke lenge etter var Antwi på farten igjen. Åsanes toppscorer fikk servert en lang ball i bakrom som han tok med seg inn i boksen. Der prøvde han å legge over til en motspiller som kom på løp, men Viking fikk avverget.

Viking hadde ballen mye utover omgangen, men skapte ikke de store sjansene. Heller ikke hjemmelaget fikk til all verden, selv om de lå under og måtte frem. Savnet av Erik Huseklepp var nok større enn ønskelig for martyrene.

Twitter-kontoret
Grei oppsummering fra Twitter-kontoret.

Etter rundt 70 minutter fikk Viking frispark. Johnny Furdal slo inn fra venstre og ballen havnet nærmest i fanget til Høiland, som dessverre ikke fikk til en avslutning.

Tommy Høiland, som nå er eneste Viking som har startet samtlige 19 OBOS-liga-kamper i år, hadde flere sjanser mot Åsane, men den største ble han muligens snytt for. 29-åringen med nummer ti på ryggen ble spilt nydelig gjennom av Furdal, hadde stø kurs mot mål, men da valgte dommeren å blåse for offside, noe som så svært tvilsomt ut.

Viking brukte opp alle byttene sine og det hele så ut til å gå mot tre komfortable poeng, men så presenterte Åsanes innbyttere seg.

Nerver på slutten

Først var Senai Hagos nære da han fikk stå helt alene og heade ballen over målet til Iven Austbø fra ni meter. Så dukket Andreas Fantoft opp. Den tidligere Brann-spilleren fikk ballen og skjøt fra nesten 30 meter, og det som så ut som et helt ufarlig vådeskudd endte opp med å snike seg inn mellom beina på Vikings målvakt. Dermed sto det 1-2, og pulsen steg betraktelig.

Men heldigvis greide ikke Åsane sette inn den sluttspurten de håpet på, og dermed ble alle poengene med hjem til Stavanger.

Takk til alle som tok turen og støttet laget, og velkommen til SR-Bank Arena neste uke for oppgjøret mot Strømmen.