Viking-  Nest Sotra. Johnny Furdal får levert pasning. Foto: Tore Fjermestad

Viking-spillere hedret

Søndag kveld var det duket for Fotballfesten. Her feiret Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen seg selv, og det ble blant annet delt ut priser for årets spiller, årets trener, årets gjennombrudd og årets mål.

Årets gjennombrudd

Viking hadde tre nominerte: Bjarne Berntsen i kategorien Årets trener i OBOS-ligaen, Johnny Furdal i kategorien Årets spiller i OBOS-ligaen og Kristian Thorstvedt i kategorien Årets gjennombrudd i OBOS-ligaen.

Først ut var prisen for årets gjennombrudd i OBOS-ligaen. Kristian Thorstvedt var nominert sammen med Sogndals Sigurd Haugen og Nicholas Mickelson fra HamKam, og det var vår egen midtbanespiller som stakk av med prisen.

Ungguttene har hatt en imponerende debutsesong i den mørkeblå trøya, og spilte 24 seriekamper, noterte seg for 9 scoringer og hadde 4 målgivende pasninger. Forrige uke fikk han også sin debut for det norske U20-landslaget.

– Det tok litt tid, men Thorstvedt har tatt store steg denne sesongen. Etter hvert denne sesongen har unggutten spilt seg til fast plass på et opprykksjagende Viking, og har fått sitt gjennombrudd. Han er en toveisspiller som er god til å komme inn i boksen og har en god timing. Målpoengene han har levert denne sesongen er gode tall for en ung spiller. Han kan ta enda flere steg, men de han har tatt har han tatt fort, sa Roger Risholt, Eurosports OBOS-ligaekspert og jurymedlem.

Vi gratulerer Kristian med prisen, og gleder oss til å se han ta nye steg i Eliteserien neste år.

Thorstvedt

Årets spiller

Bjarne Berntsen nådde ikke helt opp og måtte se seg slått av Nest-Sotra-trener Steffen Landro i kategorien Årets trener i OBOS-ligaen. En meget fortjent pris til en dyktig trener som har gjort underverker med den lille klubben fra Ågotnes. 

Men Bjarne Berntsen greide likevel å snike til seg litt oppmerksomhet. Da han skulle dele ut prisen for årets spiller i OBOS-ligaen, kom han kledd ut som den utdaterte dinosauren Christian Gauseth kalte ham tidligere i år, noe som så ut til å slå godt an blant publikum.

Bjarnosaurus
(Foto: Skjermdump fra MAX)

I kategorien Årets spiller i OBOS-ligaen var Johnny Furdal nominert sammen med Aalesunds Hólmbert Fridjónsson og Sondre Solholm Johansen fra Mjøndalen. 

Trequartistaen fra Rosendal stakk av med prisen, som ble mottatt av Viljar Vevatne i hovedpersonens sykefravær.

32-åringen har levert en enorm sesong. Totalt ble det 26 målpoeng (12 mål og 14 målgivende) på 29 kamper for Nest-Sotra og Viking. Sunnhordlendingen fant seg fort til rette i Stavanger etter overgangen i sommer, og ble en viktig bidragsyter gjennom en høst som endte med opprykk og førsteplass i OBOS-ligaen. For Viking ble det 5 scoringer og 7 målgivende. 

Dette sa Roger Risholt:

– Furdal har vært helt fantastisk for Viking denne sesongen. Han har vært god i mange år for Nest-Sotra og er en uslepen diamant i norsk fotball. At større klubber ikke er har plukket ham opp tidligere, er en tjenestefeil. Som han sier selv, så hopper han ikke høyest eller løper raskest, men han har ferdigheter på den siste tredjedelen som er helt magisk og er helt i toppsjiktet i norsk fotball.

Vi ser frem til mer magi neste sesong, og gratulerer Johnny med en velfortjent pris.

Furdal

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: