Viking + Lyse = regionens lokomotiv

Her kommer historien om et tett og godt samarbeid mellom Lyse og Viking, og om en mørkeblå supporter med hjertet utenpå drakten. Ta vel imot Tore!

Annonse:

Da 6 år gamle Tore Halvorsen for første gang tok turen til Jarlahuset på Hillevåg, følte han seg straks hjemme på gressbanen. Det var starten på et langt og sterkt forhold til fotball – og til Viking. I dag får Lyse-ansatte Tore stjerner i øynene hver gang det mørkeblå hjemmelaget nevnes. Konklusjonen hans er klar: Fotball er vel så mye følelser som det er sport.

Tore jobber i Lyse med salg av fiber og Altibox-tjenester til borettslag, sameier og utbyggere. Han er absolutt å regne som en fotballentusiast, spesielt når det dreier seg om Viking. Gjennom sponsoratet til Lyse får han muligheten til å dyrke interessen enda mer, og han tar ofte med seg kunder på stadion når Viking spiller kamp.

«Lyse er overalt på stadion, og en blir jo litt ekstra stolt av å se logoen på drakter, skjermer og bannere rundt omkring. Det er helt klart mye entusiasme rundt Viking på jobb, og stoltheten over å være sponsor merkes godt på de heftige diskusjonene rundt kaffeautomaten dagen etter kamp.», smiler Tore.

Viking + Tore = sant

Tores lidenskap for Viking begynte tidlig, og som liten tok han ofte turen sammen med faren til gamle stadion på Eiganes. Entusiasmen har gått i arv, og alle de tre sønnene hans har hatt sesongkort, det som nå er Viking+ abonnement, siden de var ganske små.

«Eldstemann på 19 år har vært med meg på kamp siden han var 6 år, og de to andre lå like bak. Når det er hjemmekamp, er det Felt O som gjelder for guttene. Der synger de sammen med hordene, med drakter, ansiktsmaling og hele pakken. Er det bortekamp, sitter vi klar foran skjermen. Vi er en Viking-familie!», ler Tore.

viking-tore-halvorsen-12.jpg

For Tore har fotball alltid vært en stor del av livet. Han begynte i Jarl som ung, og har vært innom en rekke klubber i oppveksten. Nå spiller han av og til sammen med kompisgjengen og er trener for minstemann på 12 år i Madla.

30 år med Lyse på drakten

I år feirer Lyse 31 år som Viking-sponsor. Tore beskriver samarbeidet som både tett og godt, og hvert år er Lyse en solid bidragsyter på en rekke faste arrangementer. Sponsorturneringen FiberCupen er en av de viktigste aktivitetene. Dette er et Lyse-initiativ hvor Viking raskt koblet seg på, og denne høsten avholdes cupen for tiende gang – det hele sammen med det lokale næringslivet hvor overskuddet går til Kreftomsorg Rogaland. I tillegg er Lyse opptatt av at samarbeidet kommer bredden til gode, og hvert år blir tusenvis av barn og unge invitert med på kamp. Og ikke minst er det viktig å trekke fram kvinnesatsingen - et lag som også spiller med Lyse på brystet og som det blir svært spennende å følge videre de neste årene. Videre leverer konsernet både energi-, tele- og mobiltjenester til klubben. Et mangfoldig samarbeid, med andre ord.

«Vi gjør veldig mye forskjellig sammen med Viking, og de er uten tvil en meget viktig samarbeidspartner. Å ta med seg kunder på stadion er en opplevelse for begge parter. Trenerne er ofte oppe og snakker med oss før kampen, og vi kommer mye tettere på laget enn vi ellers ville ha gjort. Mange av kundene våre har aldri vært på kamp på den måten før, så det er utrolig kjekt å kunne gi dem den muligheten.»

Mørkeblå ja-mennesker

For Tore handler fotball først og fremst om følelser, på både godt og vondt. Det handler om engasjement, om rop og jubel, og om relasjoner mellom mennesker. At fotball er en viktig bidragsyter i samfunnet, er han ikke i tvil om.

«Fotball samler folk i alle aldre og samfunnslag, det vekker følelser og skaper heftige diskusjoner. Du er gretten og sur når laget ditt taper, og i himmelen når de vinner. At praten går raskt når det blir snakk om hjemlaget, tror jeg er noe alle fotballfans kan kjenne seg igjen i.», ler han.

Han kaller Viking for Stavanger-regionens lokomotiv, alltid i bevegelse og på fremmarsj. At det mørkeblå laget betyr enormt mye, både for sponsorer, samarbeidspartnere og for regionen, er 100% sikkert. For Tore selv er åpenhet og vilje ord som godt beskriver samarbeidet mellom Viking og Lyse.

«Viking er en skikkelig klubb, og en fantastisk klubb å være sponsor i. De er ordentlige ja-mennesker, og stiller opp på stort sett alt de blir spurt om. På stadion er de til stede for tilskuerne, hilser på barn, skriver autografer og tar selfier, og man ser at de virkelig vil gjøre det. De engasjerer seg i nærmiljøet, og har et stort hjerte for byen, regionen, og menneskene som bor her. Det å få jobbe tett sammen med byens beste fotballag gjør meg utrolig stolt, og det vet jeg at jeg ikke er alene om!»

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 10.11.2023, oppdatert: 17.11.2023
Skrevet av: Margit Fagerbekk