Viking-gutter med flagget på brystet

Syv av klubbens lovende unggutter (pluss en som nylig forlot klubben) har vært på samling med aldersbestemte landslag. Her er en oppsummering.

Annonse:

Foto: NTB

Godt i gang med EM-kvalifisering

Sebastian Sebulonsen og Henrik Heggheim, som nylig ble solgt til Brøndby, var med det norske U21-landslaget som møtte Østerrike og Estland i EM-kvalifisering. Hjemme på Marienlyst i Drammen slo Norge Østerrike 3-1, i en kamp både Sebastian Sebulonsen og Henrik Heggheim startet og fikk sine debuter i. Sebulonsen noterte seg også for en meget fin målgivende på Erik Botheims 3-1-scoring.

Begge startet også da Norge vant hele 5-0 borte mot Estland. Sebulonsen leverte nok en gang målgivende, da han slo innlegget som Noah Holm stanget i mål slik at det ble 3-0.

God prestasjon mot Frankrike

Harald Nilsen Tangen og Lars Erik Sødal (utlånt til EIK) startet den første av to kamper G19-landslaget hadde mot Frankrike. Den kampen endte målløs, mens den andre endte med 2-1-seier til Norge. Da satt Nilsen Tangen og Sødal på benken. 

Startet tre kamper

Sondre Auklend som for tiden er på utlån hos Åsane, startet både da Norge slo Polen 2-1 og da det ble et stygt 1-6-tap for Danmark.

Simen Kvia-Egeskog startet mot Polen og kom inn mot Danmark.

Auklend spilte også da landslaget møtte 2. divisjonslaget Fram Larvik.

– Vi spilte 2 x 35 minutter siden begge lag har spilt tett med kamper i det siste. Det ble ikke en full kamp, men det ble en fullverdig kamp. Det var et flott arrangement, en god motstander og en veldig fin kamp for oss, sa landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til fotball.no etter kampen mot Fram.

Om en måned er det klart for EM-kvalifisering på hjemmebane mot Kosovo, Wales og Georgia.

Holdt buret rent

Magnus Rugland Ree startet da G17-landslaget møtte Danmark i en firenasjonersturnering i Sverige. Viking-målvakten holdt buret rent i 90 minutter, før han ble byttet ut på overtid. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse som Norge vant 5-4.

Dette var hans aller første landskamp.

Også i finalen mot Belgia vant Norge etter straffesparkkonkurranse. Den kampen satt Rugland Ree på benken.

Syrenka cup

Morgan Marvik var med det norske G16-landslaget til Syrenka Cup i Polen. Der startet han da Norge tapte 0-2 for Nederland i første kamp. I 2-1-seieren over Moldova satt Marvik på benken, mens i 2-0-seieren over Romania var han tilbake i startoppstillingen og spilte hele kampen.

– I de to siste kampene har vi blitt bedre og bedre og vi avsluttet på en god måte i dag. Det er veldig verdifullt for oss å få disse kampene nå før vi skal spille EM-kvalifisering. Her fikk vi testet oss i internasjonale kamper og spillerne går inn i kvalifiseringen med litt mer erfaring enn de hadde fra før, sa landslagssjef og tidligere assistenttrener i Viking, Gunnar Halle, etter kampen mot Romania.

Neste måned skal det spilles EM-kvalifisering mot Aserbajdsjan, Luxembourg og Belgia.

Annonse fra Eliteserien: