Viking Fotball oppretter egen samfunnsavdeling

Viking skal bety mest mulig for flest mulig - og nå gjør vi det vi kan for å styrke dette ytterligere.

Annonse:

Viking har lang historie med å gi tilbake til lokalmiljøet og bidra til en arena hvor alle føler seg sett og velkommen. I løpet av de siste ti årene har klubben vist et tydelig samfunnsengasjement gjennom blant annet prosjektene Fibercup, gatelaget og Fotballøftet i samarbeid med våre samarbeidspartnere.

I tillegg har vi også vært opptatt av å spre det vi kaller «hverdagskjærlighet» gjennom blant annet klubb- og spillerbesøk, og gi bort kampopplevelser til mennesker som av ulike årsaker ikke har hatt mulighet til å besøke SR-Bank Arena på egen hånd. Vikings visjon er å bety mest mulig for flest mulig, gjennom kraft og kjærlighet.

Viking Fotball er Stavangers stolthet. Gjennom 125 år med opp- og nedturer har Viking bygget felleskap, tilhørighet og kjærlighet. Som våre supportere har kjærlighet for oss, har vi kjærlighet for dem. Vi bryr oss om vår by, region og innbyggere. Vi ønsker å vise vår kjærlighet gjennom å være en tydelig samfunnsbygger både på og utenfor banen.

Med bakgrunn i dette og forbindelse med klubbens 125-års jubileum ønsker klubben å styrke vårt samfunnsengasjement ytterligere. Vi tar derfor sats og oppretter en ny avdeling som vi kaller Viking kraft og kjærlighet.

DSC04289.jpg

Hva skal vi gjøre?

Klubbens nye avdeling skal fortsette å utvikle dagens prosjekter. Vi ønsker å bygge videre på det gode samarbeidet med Lyse rundt Fibercupen, øke innholdet i Fotballøftet, og videreutvikle gatelagstilbudet til å også omhandle kamper og arbeidsrettet oppfølging.

I tillegg skal vi sammen med vår nye samarbeidspartner SLB starte opp Skoleløftet. I samarbeid med SLB skal vi som klubb prøve å bidra til å styrke klassemiljøene i 6. og 7.trinn på barneskoler i vår region.

Avdelingen

Avdelingen vil bestå av fire ansatte. Svein Helge Liknes går inn i rolle som leder for avdelingen. Han har over ti års erfaring med arbeid med sosiale prosjekter i idretten både nasjonalt og internasjonalt. Klubblegende og gatelagstrener Svein Fjælberg går naturligvis også inn i avdeling med sin rolle rundt gatelagsprosjektet.

Svein har hatt en sentral rolle i klubbens samfunnsengasjement i en årrekke. Det samme har Silje Tara Skram. Hun har en delt stilling mellom Viking Fotball og Stavanger Universitetssykehus, ARA og besitter mye kunnskap om rusfeltet som er svært nyttig i prosjektet.

Siste og nyeste tilskudd til avdelingen er Cathrine Lanne.

Hun starter i rollen som Kraft- og Kjærlighetssansvarlig 1.juni og blir ansvarlig for Skoleløftet, i tillegg til Ungdomsløftet. Espen Berg bidrar som frivillig rundt gatelaget.

– Som både den klubben vi er og den unike posisjonen vi har, har vi en enorm mulighet til å bidra til et mer bærekraftig samfunn. Det stilles større krav både til, og samtidig av våre samarbeidspartnere, rundt bærekraft. Sammen med ønske om å gjøre en forskjell er dette viktig og riktig steg for klubben å ta, sier markedssjef Kjartan Salvesen.

DSC03030.jpg

Birgitte Ruud Kosberg, som er bærekraftansvarlig for SLB Skandinavia, sier dette om viktigheten av eget og Vikings samfunnsengasjement:

– SLB ønsker å utgjøre en positiv forskjell i de lokale samfunnene vi opererer, og jobber nå aktivt med å utvide vårt fokus på bærekraft. Gjennom vårt samarbeid med Viking, får vi kvalitetssikret et profesjonelt bærekrafts-program, samtidig som vi har som mål å skape trygge oppvekstsvilkår og fremme positive klasseromsmiljøer. Realfag har vært selve hjørnesteinen i bedriften vår i mange tiår, og vi håper å bidra til at flere elever velger realfag på veien videre. Vi ser frem til det spennende samarbeidet og gleder oss til å engasjere våre egne ansatte i prosjektet.

Veien videre

Svein Helge Liknes forteller at avdelingen nå vil jobbe for fullt med å utvikle klubbens prosjekter, samt med oppstart av Skoleløftet. Arbeidet med å styrke samarbeidet både med offentlig, privat og frivillig sektor vil også være svært viktig i tiden fremover for å bygge en strek og god struktur på vårt arbeid.

– Vi gleder oss utrolig mye til å jobbe videre med å utvikle arbeidet som klubben har gjort i lang tid. Potensiale i klubben for å kunne bety mest mulig for flest mulig er skyhøyt, og vi håper vi kan klare å utnytte dette til det fulle fremover, sier han.

Mer informasjon om Viking kraft og kjærlighet kan du finne på våre hjemmesider under fanen samfunnsengasjement. I tillegg har vi opprettet en ny Instagram-profil ved navn Viking_kraftogkjaerlighet. Her vil vi dele bilder fra våre prosjekter og aktiviteter.

Annonse fra Eliteserien: