Utestenger supportere

Annonse:

Klubben har etter flere uønskede episoder den siste tiden i forbindelse med våre kamper på hjemme og bortebane samarbeidet med politi, PSS, supportermiljøet og andre for å få kartlagt omfanget av hendelsene.

I kjølvannet av undersøkelsene har klubben nå informert seks supportere om utestengelse fra Viking Fotballs kamper. 

Utestengelsen kommer med bakgrunn i bruk av vold, trusler, kasting av bluss og andre sterkt uønskede hendelser i forbindelse med våre kamper den siste tiden. Alle sakene er behandlet separat, og det er derfor ulik lengde på utestengelsene. Klubben har ikke behandlet noen supportere som en del av en gruppering. 

En supporter er blitt utestengt på ubestemt tid, mens de resterende er utestengt inntil 30 seriekamper avhengig av alvorlighetsgrad.

Viking Fotball tar avgjørelsen i samarbeid med Reaksjonsutvalget i Viking Fotball som består av representanter fra supportermiljøet, klubben og utenforstående.(Vi understreker at dette ikke er samarbeidsutvalget på Felt O, men et uavhengig organ). Det er gjennomført møter og anonyme avstemninger i utvalget. Reaksjonen tar utgangspunktet i reaksjonsmatrisen fra NFF som klubben forholder seg til.

Styret i Vikinghordene har vedtatt at supporterne også er ekskludert fra Vikinghordene i samme periode som utestengelsen fra klubben.

Alle former for vold, trakassering og sjikane har vi nulltoleranse for, og vi slår derfor hardt ned på dem det gjelder. Noen av de involverte har fremstått sterkt angrende i prosessen.

Klubben, supporterne og alle som er glad i Viking Fotball ønsker at det skal være trygt å gå på fotballkamp. Vi jobber aktivt fremover med tiltak som skape fortsatt utvikling av tribunelivet og trygge rammer for alle besøkende. Både på hjemme, og bortebane. 

Kraft og Kjærlighet.

Annonse fra Eliteserien: