Tripic matchvinner i snuoperasjon

(Viking - Mjøndalen 2-1) To innbyttere og en hjemvendt helt sørget for tre poeng torsdag kveld.

Trademark-scoring

Vi har sett det før: Zlatko Tripic skjærer inn fra venstrekanten og bruker høyrefoten til å legge ballen ned i lengste hjørnet. Så det var ingen overraskelse at ballen havnet i mål da Tripic fikk nettopp denne muligheten ti minutter før slutt i kveldens kamp. Etter å ha stanget mot en vegg av Mjøndalen-spillere gjennom nesten en hel kamp, smakte det utrolig godt da 2-1-scoringen var et faktum og kampen var snudd.

– Det er en trademark-scoring fra Zlatko, som vi har sett ham gjøre før og det kommer han til å gjøre igjen her på Stadion. Så veldig glad for at han scorer i sin andre kamp på rad, sier Morten Jensen etter kampen.

Det var ikke mye å skrive om de første 45 minuttene på SR-Bank Arena. Viking styrte det meste av spillet, men skapte null og niks foran gjestenes målvakt. Mjøndalen var heller ikke truende på noe som helst måte, men scoret på sin første sjanse etter at Sebastian Sebulonsen slo et perfekt innlegg til Benjamin Stokke som ekspederte i mål.

– Det gikk "ei kula varmt" i garderoben. Vi var ikke fornøyde med førsteomgangen, sier Jensen.

Viking gjorde derfor to bytter i pausen i håp om å få litt mer fart på sakene. Shayne Pattynama kom inn for Rolf Daniel Vikstøl og Harald Nilsen Tangen kom inn for Kevin Kabran.

Og byttene skulle betale for seg nærmest umiddelbart. For bare syv minutter ut i andre omgang fant Shayne Pattynama Harald Nilsen Tangen inne foran mål, og Tangen gjorde ingen feil da han sendte ballen i nettet og utlignet. Ungguttens aller første eliteseriemål!

De mørkeblå kjørte kampen utover, og Mjøndalen forsvarte seg med absolutt alt. Zlatko Tripic kom nære scoring da han smalt ballen i stolpen og ut etter et hjørnespark. Det var et varsel. Ti minutter før slutt satte han ballen i mål og sørget for 2-1-seier.

Søndag går turen til Haugesund for å spille rogalandsderby. Det blir siste kamp før en landslagspause venter.

5. serierunde, Eliteserien
Torsdag 27.mai kl. 18.00, SR-Bank Arena
Viking - Mjøndalen 2-1 (0-1)

Viking: Iven Austbø – Viljar Vevatne (Herman Haugen fra 71'), Henrik Heggheim, Runar Hove, Rolf Daniel Vikstøl (Shayne Pattynama fra 46') – Joe Bell, Fredrik Torsteinbø – Kevin Kabran (Harald Nilsen Tangen fra 46'), Samúel Fridjónsson, Zlatko Tripic (Tommy Høiland fra 85') – Veton Berisha (K)

Benk: Arild Østbø, Trym Ur, Shayne Pattynama, Tord Salte, Herman Haugen, Tommy Høiland, Sondre Auklend, Yann-Erik de Lanlay, Harald Nilsen Tangen

Mjøndalen: Sosha Makani – Sebastian Sebulonsen (William Sell fra 72'), Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad – Martin Rønning Ovenstad (Alfred Scriven fra 85'), Erik Stavås Skistad, Ole Amund Sveen (Isaac Twum fra 73') – Lars Olden Larsen (Fredrik Burstad fra 61'), Benjamin Stokke, Tonny Brochmann (K) (Joackim Olsen Solberg fra 85')

Benk: Idar Lysgård, Joackim Olsen Solberg, William Sell, Stian Aasmundsen, Isaac Twum, Frank Bamenye, Fredrik Burstad, Alfred Scriven

Mål av: 0-1 Benjamin Stokke (43'), 1-1 Harald Nilsen Tangen (54'), 2-1 Zlatko Tripic (81')