Viking - Strømmen. Tommy Høiland feirer 1-0 scoringen på straffe. Foto: Tore Fjermestad

Tre nye poeng innkassert

Søndag kveld sørget Tommy Høiland for at Strømmen ble tatt på SR-Bank Arena. Og da både Sogndal og Aalesund ga fra seg poeng, ble det en perfekt slutt på helgen sett med mørkeblå øyne.

Kort fortalt

Etter et par gode sjanser fikk Viking korrekt straffe da Zlatko Tripic gikk i bakken like før halvtimen var unnagjort. Dette satte Tommy Høiland i mål med en lekker panenka. I andre omgang serverte Zlatko Tripic Høiland et nydelig innlegg som han headet i mål. Ellers hadde Viking god kontroll kampen gjennom, og slapp gjestene til lite.

Friske fra start

Det var før helgen litt tvil rundt en småsyk Tommy Høiland og om hvorvidt han kom til å spille. Men toppscoreren var med fra start, han, og tilbake igjen i forsvaret var en ferdigsonet Rolf Daniel Vikstøl. På benken satt Sondre Flem Bjørshol for første gang. Ellers så laget likt ut som mot Åsane forrige helg.

Viking var ute etter å skaffe seg en luke på Sogndal og legge press på Mjøndalen og Aalesund, men Strømmen hadde på ingen måte tenkt å gi noe fra seg gratis. Det var likevel hjemmelaget som var friskest fra start.

Hat-trick-helten fra forrige gang lagene møttes, Tommy Høiland, stormet opp i press like fra avspark og varslet om et Viking-lag som var heltente.

Men det var Strømmen som fikk til kampens første angrep da Moses spilte ut til Ruud Tvedter som prøvde å spille Moses fri igjen, men da kom Nakkim og ryddet opp.

Vikings første mulighet kom etter fem minutter. Ylldren Ibrahimaj lurte av to mann og dro med seg ballen på midtbanen. Han sendte den så ut mot venstrekanten hvor Furdal hoppet over og lot den gå til Zlatko Tripic som kom alene gjennom. Dessverre fikk kveldens kaptein et litt dårlig touch og ballen havnet i klypene til keeper.

Tripic så pigg ut i starten, og like etter fyrte han av fra 20 meter. Denne gang gikk ballen rett i en Strømmen-forsvarer.

Alexander Ruud Tvedter avsluttet et godt stykke utenfor da klokken bikket ti minutter. Dette var Strømmens første avslutning i kampen.

Som spådd på forhånd hadde gjestene ballen en del ball i starten, men Viking var flinke til å holde unna slik at de egentlig ikke spilte seg til noen sjanser.

Kapteinen ledet an

Etter kvarteret var spilt kom Zlatko Tripic til nok en mulighet. Han dro seg inn fra venstrekanten og skjøt fra 17 meter, men skuddet gikk rett på Simon Thomas i Strømmen-målet.

Ikke lenge etter var Strømmen oppe og forsøkte seg. Men Charles Ezehs avslutning gikk høyt over mål.

Zlatkos tredje sjanse i omgangen kom etter 20 minutter. Han snappet opp en dårlig pasning, satte fart mot mål og avsluttet. Men Thomas kom ut og gjorde seg stor og fikk akkurat nok kontakt med ballen til at den mistet farten og en forsvarer fikk klarert på strek.

Strømmen gikk så mer eller mindre rett i angrep og Moses fikk avsluttet like utenfor målet til Iven Austbø. En god mulighet for gjestene.

Viking serverte så et nydelig angrep. Claes Kronberg fosset frem i banen og leverte etter hvert ballen til Ylldren Ibrahimaj. Han sendte så et perfekt innlegg inn i boksen hvor Kristian Thorstvedt kom og satte hodet til, men headingen gikk rett i keepers hender.

Like før det var spilt en halvtime blåste dommeren straffe til Viking etter at Tripic hadde kranglet med seg ballen inn i boksen og ble tatt av Charles Ezeh.

Tommy Høiland, som scoret på to straffespark sist lagene møttes, stilte seg opp, tok fart og serverte oss en frekk panenka. 1-0 til Viking.

Lagene vekslet så på ha ball en stund, uten at noen greide å få til noe som var spesielt farlig. Syv minutter før pause prøvde Strømmen-spiller Ezeh seg med et skudd fra rundt 18 meter som gikk over, og ikke lenge etter spilte de seg omtrent helt inn til keeper, men Thorstvedt kom til unnsetning og klarerte.

Inn mot pause kontrollerte Viking etter beste evne, og tok ingen unødvendig risiko. Dette førte selvsagt til at tempoet sank noe.

Med to minutter igjen av omgang var Tripic på farten igjen. Nok en gang skar han inn fra venstrekanten og avsluttet, men denne gang traff han en Strømmen-spiller i hodet og ballen føyk ut til corner. Og med det gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

Bra kontroll siste førtifem

Andre omgang var bare et par sekunder gammel da en lang ball ble spilt opp mot Høiland som fikk til en brukbar avslutning.

Så fikk vi se strålende angrepsfotball fra Viking. Johnny Furdal slo en lang, presis ball opp på Tommy Høiland som tok ballen ned og vippet den over en Strømmen spiller. Ibrahimaj kom så i stor fart mot mål, fikk ballen fra Tommy og avsluttet. Men siktet var ikke helt fininnstilt så skuddet snek seg over.

Strømmen spilte seg frem til en god mulighet syv minutt ut i andre omgang. Ruud Tvedter slo først over til Mauritz-Hansen som etter hvert slo inn i feltet. Der var Ruud Tvedter fri og fikk til en heading som heldigvis gikk utenfor. Der ble Strømmen-spissen stående litt for alene.

Så var det duket for Strømmen-dødaren Tommy Høiland igjen. Viking gjenvant ballen høyt i banen og vendte spillet fra høyre til venstre. Der ute var selvsagt Zlatko Tripic som brukte høyrefoten til å slå en presis, innoverskrudd ball på hodet til Høiland. Jærbuen satte pannen til og så ballen gå i mål. Med det fikk han sin femte scoring mot Strømmen denne sesongen.

Fire minutter etter scoringen var Viking nære igjen. Torsteinbø fant Tripic ute på kanten, han serverte ballen til Furdal som kom på løp helt nede på siden. Furdal fikk slått inn, keeper bokset ut, men ballen havnet hos Ibrahimaj som fikk til en avslutning som gikk utenfor.

Strømmen hang greit med og kom seg til noen halvsjanser, blant annet ved Emil Sildnes. Men ballen havnet som regel i Iven Austbøs grep uten store problemer, og det ble sjeldent farlig.

Usman Sale kom inn og var nære å spille fri Tommy Høiland helt på tampen. Også Even Østensen, som også kom inn på slutten, hadde en god mulighet til å få sitt første Viking-mål.

Etter en Strømmen-corner snappet Tommy Høiland ballen opp, vendte bort en mann og spilte Østensen gjennom. Spissen kom seg til en avslutning, men keeper fikk et par fingre på ballen og den gikk ut til corner. God mulighet for Østensen, som nærmest hadde samtlige tilskuere på bena da han var gjennom.

Etter tre minutter med tillegg blåste dommer av, og tre nye poeng var med det innkassert.

Viking ligger i skrivende stund på 2. plass, tre poeng bak Aalesund og to foran Mjøndalen. Med begge lagene har en kamp mindre spilt.

På lørdag er det duket for lokaloppgjør borte mot Sandnes Ulf. Her forventes fulle tribuner så vær kjapp hvis du har planer om å ta turen.

Neste hjemmekamp er mot Levanger søndag 2. september klokken 18.00. Vel møtt.