Tor Enge er død

Viking-dommeren, fotballkeeperen og postmannen Tor Enge er død 78 år gammel.

Annonse:

Viking-dommeren, fotballkeeperen og postmannen Tor Enge er død 78 år gammel. Han var lagt inn på Blidensol sykehjem for tre uker siden hvor han døde torsdag 29.februar. 

Tor hadde sine ambisjoner som fotballspiller og var utespiller før han ble keeper. I 1968 dro han til Vidar, hvor han spilte en rekke kamper gjennom to perioder på totalt ti år.

I 1973 ble han hentet til Bergen og Brann hvor han spilte 43 kamper i tillegg til fire Europacup-kamper. I 19 sammenhengende kamper holdt han buret rent - noe som var klubbrekord i mange år, og Brann har mye å takke Tor Enge for.

Etter to års tid reiste han tilbake til Stavanger da familien ikke var komfortabel med å bo i Bergen. I 1975 begynte han i SIF og var med på å rykke opp til 2.divisjon. Senere gikk han tilbake til Vidar. Han var også trener for Vardeneset og Buøy.

I over 20 år var han med i Viking hvor han spilte oldboys- og veteranfotball.  Han begynte å som fotballdommer i Vardeneset og senere ble det Viking hvor han fikk 20 år aktiv medalje. 

Da Viking stadion ble åpnet tok han på seg oppgaven å ta imot elitedommerne som dommerkontakt, noe som han holdt på med i flere år. Tor Enge var en habil og solid dommer og var engasjert både i bedrifts- og aktiv fotball i mange år.

I 2003 fikk han dømme finalen i Pol-turneringen. Sønnen Richard var en veldig engasjert spiller og trener for Vardeneset i mange år.

Siden 16-årsalderen var han ansatt i posten, først som postbud og senere i flere andre stillinger. I 2007 pensjonerte han seg. Han spilte- og var også trener for Post-landslaget som fikk EM-gull i 1989 med blant annet Jan Fjetland på laget. 

I 1969 ble han gift med Ragnhild Thorsen fra Gausel og de fikk to barn, Helgunn og Richard. Etter hvert kom det også to barnebarn, Hedvig og Hermine - og de ga mye glede til Tor.

Utenom idretten var han en engasjert familiemann. Flink å stelle i hagen og hjalp til da både datteren og sønnen etablerte seg med hus og hytte. Familien likte å reise og de var ofte i Frankrike. 

Tor måtte alltid ha noe å gjøre. Påtok seg også oppgaver med å male hus og gjorde grundig arbeid.

Tor var mye med i Viking-miljøet med veteran-gjengen og var også med på utenlandsturer.

Han var en meget omgjengelig og sosial person. Holdt kontakt både med Vidar-veteraner om onsdagene og Viking-veteranene om tirsdag- og torsdager. 

For noen år siden var han utsatt for en bilulykke på vei til Hjelmeland og etter den tid var han redusert. Familien mistet en kjær overhode og Viking-miljøet en respektert og aktiv medlem. De gode minnene lever videre.

Skrevet av Stefan Merenyi

Annonse fra Eliteserien: