To tøffe tester i Østfold står for tur

I kveld sparkes tredje runde i cupen i gang. Få dager senere er det nok en tur til Østfold som venter.

Annonse:

– Først og fremst krever det at vi er mentalt forberedt og klare til kamp. Vi må virkelig matche motstanderen på alt som er gratis: Duellkraft, engasjement og så videre, sier Kristoffer Løkberg og fortsetter:

– Da vet vi at vi har masse kvaliteter i gruppa som kan komme frem i spillet. Men hvis du starter på minussiden på alt som er gratis, da blir det tøft å få fram det du kan. Det er et minimum. Så kommer forhåpentligvis plusskvalitetene som du skal være bedre på enn motstanderen utover i kampen, utdyper Løkberg om hva som blir viktig onsdag kveld. 

Da er det Fredrikstad som er motstander i 3. runde i cupen. I de to foregående cuprundene har Fredrikstad slått ut Ørn-Hørten (1-0) og Sprint-Jeløy (3-0).

Den tradisjonsrike klubben ligger for øyeblikket på 4. plass i 1. divisjon etter en god start på sesongen, bare to poeng bak serieleder Kongsvinger.

Mental test

Etter 5-0 over Forus og Gausel og 2-0 over Vidar i de to foregående runden, var det Fredrikstad som ble trukket som motstander til denne runden.

Løkberg ser for seg nok en god test. 

– Jeg tror ikke vi har innstillingen innad til å ta dette på hælen, og det kan vi ikke ha hvis vi skal få det til. Det er annerledes kamper, men du viser kultur og styrke i gruppen hvis du kan reise rundt få dager etter en tøff kamp og skru på bryteren - og få dager før en ny seriekamp.

– Må opp på vårt beste

For allerede søndag er det nok en utfordrende kamp som venter når Sarpsborg 08 er mostander, også det på bortebane. Kampstart er da 17.00.

Sarpsborg 08 er på 6. plass i Eliteserien etter ni serierunder, ett poeng foran Viking.

– Sarpsborg 08 er et veldig godt fotballag. Spesielt på hjemmebane er de tøffe, intensive, aggressive, men også fintspillende. Det er gjerne fartsfylte kamper når du møter dem, og det krever sitt fysisk. Skal vi ta med oss poeng derfra, må vi opp på vårt absolutt beste. Men det er vi i stand til, påpeker Løkberg.

Annonse fra Eliteserien: