Tilbake på vinnersporet: – Veldig deilig

Det ble en knepen, men fortjent seier hjemme mot Sogndal.

VIKING - SOGNDAL 2-1

Lørdag formiddag var det duket for den fjerde serierunden i 2. divisjon. Sogndal var motstander på SR-Bank Arena, og vi forventet en motstander som ville gi oss en tøff kamp om poengene.

Det gjorde de også, men scoringer av Hanne Sæthre Jakobsen og Vilde Bakke-Andersen i den første omgangen var nok til å sikre seier og tre poeng.

Det betyr ti poeng etter fire serierunder.

– Vi skapte nok sjanser til å vinne mer enn 2-1. Vi skal øve på å punktere kamper. Samtidig klarte vi å spille slik at Sogndal kom til veldig få sjanser. Det er jeg er fornøyd med. Vi hindret dem å få til en sluttspurt og hadde kontroll hele tiden, oppsummerer hovedtrener Magnus Meling.

Fornøyd hovedtrener

I solskinnet på SR-Bank Arena hadde 214 tilskuere tatt turen, og Viking Fanatics var med på å sørge for en god ramme rundt kampen.

– Jeg er mest fornøyd med at vi fortsatte å ha fokus på prinsippene, til tross for at Sogndal fikk et veldig enkelt mål. At vi klarer å beholde roen og fortsetter å prøve på ny. Som en konsekvens at vi ønsker å utvikle spillet, kan slike ting skje, sier Meling.

Hanne Sæthre Jakobsen scoret sitt andre for mål for sesongen da hun satte inn 1-0 tidlig i 1. omgang. Hun er nå oppe i 97 scoringer for klubben.

– Det var veldig deilig å score og komme tilbake på vinnersporet, sier hun.

– Jeg synes ikke vi spilte vår beste kamp, men det er veldig kjekt at folk kommer og at vi har en bra heiagjeng. Det er veldig kjekt å ta tre poeng, selv om vi ikke presterte helt opp mot vårt beste, tilføyer Sæthre Jakobsen som måtte byttes ut i pausen med en liten kjenning.

Fra kampen mot Molde sist helg var det to endringer på laget. Karen Rygg Ims startet sin første kamp for sesongen etter å ha slitt med skader i oppkjøringen, mens Camilla Rettedal også fikk tillit fra start.

Bare 12 minutter tok det før Hanne Sæthre Jakobsen sørget for ledelse da hun kom til avslutning og satte ballen i mål.

Etter scoringen fortsatte vi å dominere banespillet, mens Sogndal var direkte i sin spillestil og jobbet hardt.

To annullerte scoringer

Vilde Bakke-Andersen sørget for 2-0 da hun stanget inn 2-0 etter et hjørnespark etter 33 minutter, men bare tre minutter senere reduserte Sogndal til 1-2 da vi var litt uheldig i bakre rekker.

Bakke-Andersen hadde også en annulert scoring i løpet av de første 45 minuttene.

Etter hvilen føk vi ut av startblokkene og skapte flere gode muligheter de første minuttene av 2. omgang. Dessverre for vår del slapp Sogndal unna.

Nok en gang fikk vi en annulert scoring da Kajsa Pettersen satte ballen i mål kort tid etter pause.

Flere scoringer ble det ikke, og vi kunne dermed juble for sesongens tredje seier.

4. serierunde, 2. divisjon avdeling 1

Lagoppstilling: Emma Jönsson - Maria Min Xiu Sørenes, Kristina Milne, Hannah Handeland, Sara Sekse Johannesen - Camilla Rettedal, Nora Heggheim, Vilde Bakke-Andersen - Karen Rygg Ims, Hanne Sæthre Jakobsen, Sanne Lekven

Benyttede innbyttere: Gina Ødegaard, Kajsa Pettersen, Oda Stornes Stålesen, Mari Indrebø og Iben Robertsen.

Mål: 1-0 Hanne Sæthre Jakobsen (12), 2-0 Vilde Bakke-Andersen (33), 2-1 Andrea Sælid Njøs (2-1)

Gule kort: Camilla Rettedal, Viking. Marte Hollevik og Julia Fjelde, Sogndal.