Til Portugal med G18-landslaget

Sondre Auklend og Simen Kvia-Egeskog er tatt ut i G18-landslagstroppen som drar til Portugal for å spille to kamper i starten av juni.

Annonse:

Foto: NTB

Ventet lenge

– I godt over et år har både spillere, støtteapparat og landslagstrenere på aldersbestemte landslag måtte smøre seg med stor tålmodighet. Derfor er det med glede at vi denne uken kan gi grønt lys for enkelte lag. Først ut G18-landslaget, sier seksjonsleder for aldersbestemte landslag, Heidi Støre, til fotball.no.

Fredag ble det klart hvem som er tatt ut i troppen til de første aldersbestemte landskampene siden koronapandemien rammet oss. Og i listen av navn fant vi to av våre egne.

Sondre Auklend kjenner nok de fleste til. Han er født i 2003 og har massevis av erfaring fra G15-, G16- og G17-landslag. Sondre fikk 16 eliteseriekamper i fjor og har allerede et innhopp i år.

Simen Kvia-Egeskog, også han 03-modell, er en del av rekruttlaget. Dette er første gang han blir tatt ut.

– Det viktigste å si på en dag som denne, er at vi er klare. Og at vi gleder oss. At vi både gleder oss og er klare, handler jo delvis om at det er veldig lenge siden sist. Disse gutta har hatt 15 måneders opphold fra landslagsspill, og som ungdom flest har de til de grader bidratt i den globale dugnaden mot viruset. Samtidig har jeg opplevd at disse spillerne, og vi i teamet rundt, har klart å være konstruktive og utviklingsorienterte gjennom hele pandemien. Her har både spillere, trenere og ledere tatt steg mens landslaget har ligget i en form for «dvale». Når det nå våkner igjen er jeg trygg på at det kommer til å bli med forsterket kraft, sier G18-landsslagssjef Pål «Paco» Johansen. 

Kampene mot Portugal spilles 5. og 8. juni. 

Les mer og se hele troppen her.

Annonse fra Eliteserien: