TERJE NILSEN ER DØD

Minneord  Fredag kveld kom den triste meldingen om at tidligere Viking- og Jarl-spiller, Terje Nilsen er død. 9.august ville han vært 79 år. I Viking-miljøet var det lengre kjent at Terje har sletet med helsen og har vært inn- og ut av sykehuset i den siste tiden. Skulle opereres for å få satt inn nytt hjerteklaff - men helsetilstanden ville ikke tålt belastningen. 

 

Viking FK og veterangjengen mistet  en  frittalende medlem som alltid sa ifra det han mente. I 26 år jobbet han i Tou Bryggeri som konsulent og innkjøpssjef. Han var distriktssjef I Hansa i ti år . Også ble det jobb som markedssjef i Viking Fotball. Den siste jobben han hadde, før han ble pensjonist i 2013, var som miljøarbeider i Rogaland Psykiatriske sykehus. 

 

Jeg skulle begynt som miljøarbeider mye tidligere. Å gjøre en jobb som hjelper mennesker til å bli friske og komme seg videre i livet, er tungt og krevende, men samtidig inspirerende når du ser at noen blir friske og klarer å komme seg ut i samfunnet og fungerer på egen hånd, uttalte Terje i et intervju med undertegnede.

 

De fleste kjenner Terje Nilsen som keeper i Jarl i fire og et halvt år med 199 kamper.  I 1969 kom han tilbake til Viking og fikk med seg gullalderen og ble registrert med totalt 30 A-kamper og (rundt 180 kamper på benken, etter eget utsagn).  Det var ikke lett å spille seg inn på laget med legender som Sverre Andersen og Erik Johannessen som faste inventarer.

 

Terje snakket ofte om opplevelsen under Europacup-kampen mot Køln. Da Køln scoret sitt niende mål, forlot Erik J. buret og trener Kjell Schou-Andreassen ropte: "Terje kom deg i mål, Erik vil ikke mer".  - Jeg holdt nullen!  

 

Han har også vært formann, oppmann, sekretær og ungdomsleder i Viking og fikk tildelt klubbens fortjenestemedalje. Dessverre mistet han sin kone  Inger  etter mange års iherdig kamp mot sykdommen og dette har preget Terje både psykisk og fysisk. De hadde vært gift siden 1964 og fikk tre barn: Stian, Birthe og Hanne. I den siste tiden hadde Terje godt selskap med sin hund; Max som en trofast følgesvenn.

 

Viking som klubb og veterangjengen som Terje holdt god kontakt med hver tirsdag og torsdag i Vikinghuset, mistet et kjært medlem som tenkte bare Viking og ikke minst familien som mistet et fast holdepunkt og en far som alltid har vært en far i mange sammenhenger.

 

Skrevet av Stefan Merenyi

Annonse fra Eliteserien: