Terje er en ekte Viking +

“Så stolt og kry” står det på fotballskjerfet til Terje Fredriksen. Han løfter hodet og ser inn i en sky av rød pyro. Nå vaier vinrøde Viking-flagg blant hordene, og Terje lukker øynene og kjenner at ja, på felt O – det er her jeg vil bo.

Annonse:

Det kunne vært inngangen til en ny Viking-sang kanskje, eller et dikt om Terjes hobby nummer en. Det er ingen av delene – bare en artikkel om Terje som nevnt, med Fredriksen til etternavn, som elsker Viking. Og ja, han har Viking +- abonnement. Selvsagt har han det. For når tribunen begynner å fylles opp av ivrige siddiser med mørkeblå hjerter, og spillerne kommer løpende inn på banen, må Fredriksen vite at han har setet sitt. Så løfter han skjerfet over hodet og jubler.

Design uten navn (7).jpg
Foto: Lars Idar Waage/Hike kommunikasjon


Heia heia heia!

For dagens Viking-supportere lever drømmen mer enn noen gang. Det går så det griner, og Viking vinner igjen og igjen og igjen. Da er det ikke så rart at de mørkeblå hjertene banker litt ekstra hardt.

For Terje begynte interessen for fotball allerede i barndommen. I flere år var han Sunde-spiller, og i 2004 ble han bedt med på Viking-kamp med sin far.

 «Da opplevde jeg Viking-hordenes elleville jubel for aller første gang. Vi sto tett i tett i et hav av mørkeblått, hoppet opp og ned, heiet, ropte og sang til vi ble hese. Viking vant 1-0. Jubelen steg, og det tentes en gnist hos meg.», forteller Fredriksen som da var 15 år gammel.

I dag, nesten 20 år senere, brenner ilden like sterkt, Fredriksen er med på det meste som har med laget å gjøre, både hjemme og borte. Hjemme er det fortsatt Felt O som gjelder, og sesongkort har han hatt siden 2005.

Design uten navn (8).jpg
Foto: Lars Idar Waage/Hike kommunikasjon


Felt O – toppen av verden

«Plassene vi satt på i 2004 hadde direkte utsikt til Felt O. Da jeg så den elleville stemningen borte hos dem, fikk jeg umidddelbart lyst til å bli en del av det. Året etter, i 2005, søkte jeg meg inn som medlem, og der har jeg vært siden!», forteller Terje.  

På skalaen av engasjerte supportere befinner Terje seg ganske nært toppen. Han reiser mer enn gjerne for å få med seg bortekamper, og senest i fjor var han med til Tsjekkia og Nord-Irland, da de mørkeblå spillerne kjempet seg frem i Europacupen. Når hordene arrangerer supporter-treff på Beverly er han alltid på plass, klar for å skåle for hjemmelaget. Men det er på Felt O han virkelig kjenner iver og glede. Med 1200 på feltet – mot 40 i 2018, sier det seg selv at oppsvinget har vært betydelig!

“Det gir meg trygghet å vite at jeg alltid får sett kampene live, særlig nå som interessen for å gå på kamp er større enn på lenge. Med Viking+ får jeg også møte spillerne og trenerne, og være med på alt av arrangementer som skjer utenfor banen. Det anbefales på det varmeste.
 

Viking-familien

I snart 4 år har Terje jobbet som dataingeniør i teknologiselskapet Cegal. Å ha en arbeidsgiver som også er sponsor for laget, er en fin bonus. På den måten får han påfyll av nyheter og meninger om Viking i alle kanaler, både på jobb og på fritiden. Det passer ham utmerket. Man trenger nemlig ikke være lenge i Stavanger før man hører noen snakke om de mørkeblå. Det kan gå i banning eller jubelrop, seier eller skuffelse. Er det Viking det er snakk om, sitter følelsene løst på kroppen, og hos selv de mest hardnakka kan det dukke opp en tåre eller to.

At Viking har en viktig plass i samfunnet, og betyr noe for de som bor her, er ikke Terje et sekund i tvil om.

Annonse fra Eliteserien: