Tatt ut på landslaget

Sondre Auklend, Morgan Marvik, Magnus Rugland Ree og Kristoffer Forgaard Paulsen skal på landslagssamling. Ingrid Rame og Maria Sandvik er allerede ute og spilte første kamp onsdag.

Annonse:

Sondre Auklend, som for tiden er utlånt til Åsane i Obos-ligaen, er tatt ut i G18-troppen til kampene mot Polen og Danmark. Sondre har erfaring fra både G15-, G16-, og G17-landslagene, men kan få sine første kamper for G18-landslaget, som nå skal forberede seg til EM-kvalifisering.

– For oss som gjeng er denne høsten en av de kuleste utfordringene mange av oss kommer til å møte gjennom hele fotballkarrieren vår. Både spillergruppa, trenerteamet og støtteapparatet skal på veldig kort tid og med få dager sammen bli klare til å vinne den EM-kvalifiseringen som venter oss i Vestfold i starten på oktober, sier G18-landslagstrener Pål Arne Johansen til fotball.no.

Kampene spilles 1. og 4. september.

Kan få sine debuter

Morgan Marvik skal være med G16-landslaget til Syrenka Cup. Der skal de spille tre kamper, den første mot Nederland, og Morgan kan få sin landslagsdebut.

– Endelig skal disse spillerne få spilt deres første landskamper. Vi møter meget gode motstandere, og det vil kreve mye både fysisk og mentalt med tre kamper på kort tid, men vi skal fortsette å bygge lag og være best mulig forberedt til EM-kvalifiseringen i oktober, sier G16-landslagstrener Gunnar Halle til fotball.no.

Kampene spilles 3., 5. og 7. september.

Målvakt Magnus Rugland Ree og midtstopper Kristoffer Forgaard Paulsen skal være med G17-landslaget å spille firenasjonersturnering i starten av neste måned. Kristoffer har kamper for både G15- og G16-landslaget. Men Magnus kan få sin debut med flagget på brystet.

Norge møter Danmark 4. september og Sverige eller Belgia 7. september.

– For 2004-gruppen blir høsten som kommer en spennende tid. Tre samlinger på tre måneder med kamper mot motstandere på ulike nivåer. Dette etter at spillerne ikke har fått målt seg mot internasjonale lag siden februar 2020, og et nytt trenerteam kom på plass i mai. I tillegg er det flere debutanter som skal spille sin første landskamp noensinne, sier G17-landslagstrener Luis Pimenta til fotball.no.

Kristoffer Forgaard Paulsen og Magnus Rugland Ree.
Kristoffer Forgaard Paulsen og Magnus Rugland Ree.

Møter Spania

Som om ikke dette var nok, har også damelaget spillere ute på landslagsoppdrag akkurat nå. J16-landslaget er i Frankrike hvor de skal møte Spania to ganger. Den første kampen ble spilt onsdag og endte med 2-5-tap. I den kampen fikk Ingrid Rame sin debut, mens keeper Maria Sandvik satt på benken.

I utgangspunktet var også Helle Aune tatt ut, men hun måtte reise hjem grunnet skade. Neste kamp er på lørdag.

Annonse fra Eliteserien: