Tapte mot Odd

(Odd - Viking 3-2) Runar Hove var fryktelig nære en utligning på overtid, men hjemmelaget vant fullt fortjent på Skagerak Arena lørdag kveld.

Tøff start

Viking kunne klatre opp i ryggen på Vålerenga på tredjeplass med seier. Men fikk det svært tøft i Skien.

Odd var "all over the place" i starten og holdt på å ta ledelsen allerede i det tredje spilleminutt. Henrik Heggheim slurvet inne på egen banehalvdel og ballen havnet hos Sander Svendsen. Han spilte gjennom til Mushaga Bakenga som avsluttet fra 16 meter. Arild Østbø var med på notene og reddet. Returen havnet hos Gilli Rolantsson, men han skled i det han skulle avslutte og fikk ikke satt ballen i mål.

Forsvarsspillet denne kampen var et godt stykke unna det man kan forvente, noe som til stadighet satte Viking-spillerne på prøve.

Nådeløs Løkberg

Viking fikk noen overgangsmuligheter, blant annet da Berisha holdt på å spille Tripic helt gjennom med keeper, men var litt for upresis. Også Samúel Fridjónssons lange kast skapte trøbbel for vertene. Men ikke nok til at det ble mål. Og det var Odd som var det beste laget på Skagerak Arena, og derfor var det også fullt fortjent da de scoret på overtid i første omgang.

Kristoffer Løkberg var tilbake for første gang på lenge etter å ha vært ute med en kneskade. Trønderen var ikke imponert av det laget presterte før pause, og var regelrett forbanna på vei inn i garderoben.

– Det er så rævva at det er ubeskrivelig, kunne han fortelle Eurosport.

Kristoffer Løkberg var tilbake etter nesten to måneder på sidelinjen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Og det skulle bare bli verre. Knappe halvminuttet ut i andre omgang serverte Fridjónsson ballen til Bakenga som i duell med Runar Hove og et utrustende Arild Østbø bare pirker ballen forbi dem begge og inn i det åpne målet.

Holdt seg inne i kampen

Sander Svendsen kunne ha punktert kampen ti minutter senere da han fikk en kjempesjanse. I stedet reduserte Harald Nilsen Tangen etter et strøkent innlegg fra Veton Berisha. Og plutselig hadde Viking fått blod på tann.

Men da Bakenga scoret sitt andre for kvelden på et straffespark halvveis ut i andre omgang, etter at Herman Haugen var uheldig og handset, så det ut til at kampen var over.

Veton Berisha var derimot ikke klar til å gi seg, og headet inn sitt tiende mål for sesongen noen minutter senere.

Veton Berisha med mål og målgivende. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Både Berisha og innbytter Sondre Auklend fikk muligheter til å utligne. Og Runar Hove headet like utenfor på overtid. Men det kom ikke flere mål på Skagerak Arena denne kvelden.

Neste seriekamp er ikke før 8. august. Da kommer Kristiansund til Stavanger. Men allerede neste søndag går turen til Jørpeland for å spille cupkamp mot Staal.

Takk for den suverene støtten🙏 Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

13. serierunde, Eliteserien
Lørdag 17. juli kl. 18.00, Skagerak Arena
Odd - Viking 3-2 (1-0)

Viking: Arild Østbø – Viljar Vevatne, Henrik Heggheim (Herman Haugen fra 58'), Runar Hove, Shayne Pattynama (Sondre Auklend fra 83') – Harald Nilsen Tangen, Samúel Fridjónsson (Simen Kvia-Egeskog fra 58'), Kristoffer Løkberg (Sebastian Sebulonsen fra 83') – Kevin Kabran, Veton Berisha (K), Zlatko Tripic

Benk: Iven Austbø, Herman Haugen, Tommy Høiland, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Rolf Daniel Vikstøl, Simen Kvia-Egeskog

Odd: Sondre Rossbach – Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Magnus Lekven (K), John Kitolano – Joshua Kitolano, Filip Jørgensen, Markus Kaasa (Conrad Wallem fra 84') – Gilli Rolantsson (Kristoffer Larsen fra 61'), Mushaga Bakenga (Tobias Lauritsen fra 69'), Sander Svendsen (Solomon Owusu fra 84')

Benk: Leopold Wahlstedt, Kevin Egell-Johnsen, Solomon Owusu, Kristoffer Larsen, Bjørn Mæland, Conrad Wallem, Syver Aas, Kachi, Tobias Lauritsen

Mål av: 1-0 Markus Kaasa (45'+2), 2-0 Mushaga Bakenga (46'), 2-1 Harald Nilsen Tangen (60'), 3-1 Mushaga Bakenga (str. 68'), 3-2 Veton Berisha (73')