Storseier i hovedstaden

VÅLERENGA 2 - VIKING 0-5

Lørdag sto 19. serierunde og hovedstaden for tur da Vålerenga 2 var motstander på Intility.

Hovedstadslaget har levert en god sesong, og var før runden på 5. plass på tabellen, men fikk det tøft mot våre mørkeblå.

Et hjemmelag uten få innslag fra A-laget i Toppserien, hang brukbart med de første 45 minuttene, men måtte etter pause se målene renne inn i langt større grad.

Etter at kaptein Nora Heggheim sørget for ledelse inn til pause, kom det ytterligere fire nye scoringer i 2. omgang.

Til slutt endte det med en sterk 5-0-seier på bortebane.

Tålmodighetsprøve

Midtbanespiller Oda Stornes Stålesen oppsummerer kampen slik:

– Vi møtte et lag som la seg ganske lavt tidlig og gjorde det vanskelig for oss. Vi måtte være tålmodige, noe vi er blitt ganske gode på etter å ha spilt flere lignende kamper tidligere i sesongen. Vi klarte å holde roen og fikk et viktig mål før pause.

– I 2. omgang løsnet det litt mer, vi fikk mer rom, og det var en skikkelig lagseier der alle som startet og alle som ble byttet inn gjorde det veldig bra, skryter hun.

Første scoring

Kampen var også Ina Kristoffersens første kamp fra start etter overgangen fra Grand Bodø på deadline day. Midtstopperen spilte 90 minutter og var med og bidro til at det nok en gang ble null baklengs.

– Det er veldig bra at vi nok en gang klarer å holde nullen og at vi scorer så mange mål der alle målene er ganske forskjellige og alle bidrar. Det er veldig bra, sier Stornes Stålesen.

Ett av målene var det Ida Holm Neset som sto for. Det var midtbanespillerens første scoring i Viking-drakt etter overgangen fra Brann i sommer.

Til denne kampen var verken Karen Rygg Ims eller Sara Sekse Johannesen tilgjengelig. Begge har vært på landslagssamling med J18-landslaget, der begge var sterkt delaktige i midtuken da Portugal ble slått 3-1.

I landslagsdebuten noterte Sekse Johannesen seg for scoring allerede etter 30 sekunder, mens Rygg Ims både hadde scoring og målgivende.

Begge spilte også noen minutter da samme motstander ble slått 1-0 lørdag.

Vålerenga 2 - Viking 0-5 (0-1)

Intility Arena

19. serierunde, 2. divisjon avdeling 1

Mål: 0-1 Nora Heggheim (30), 0-2 Vilde Bakke-Andersen (52), 0-3 Ida Holm Neset (63), 0-4 Mari Fisketjøn Indrebø (65), 0-5 Kristina Milne (90)

Lagoppstilling: Emma Jönsson - Maria Min Xiu Sørenes, Kristina Milne, Ina Kristoffersen, Hannah Handeland - Oda Stornes Stålesen, Nora Heggheim, Ida Holm Neset - Gina Ødegaard, Vilde Bakke-Andersen, Sanne Lekven

Benyttede innbyttere: Iben Robertsen, Kajsa Pettersen, Mari Fisketjøn Indrebø, Sigrid Solli Aase og Hanne Sæthre Jakobsen.