Storkamper på menyen i eSerien: – Vi gleder oss til å spille mot de beste

Viking møter ikke mindre enn tre av topp fem-lagene på torsdag. Det ser Chris-André Skogland frem til.

Annonse:

Kompiser som pusher hverandre

Chris-André Skogland og Sondre Voktor har hatt en god start på denne sesongen av eSerien. Etter elleve runder spilt, ligger Viking på tredjeplass, tre poeng bak Sandefjord på andreplass, fem poeng bak Vålerenga på førsteplass og seks poeng foran Mjøndalen på femteplass. Torsdag er det nettopp disse lagene Viking møter.

– Vi har møtt en del gode lag til nå, men i runden som kommer vil vi virkelig få kjent på nivået og få testet oss. Vi fikk en opptur og litt moment i forrige runde, og dette skal vi ta med oss. Vi gleder oss til å få spilt mot de beste, og vise at både jeg, Sondre og Viking FK har noe å gjøre i toppen av Altibox eSerien, forteller Chris-André Skogland. 

Sesongen har så langt gått som de to lagkameratene forventet. De har slått dem de skal slå, og kun tapt én gang. Det var på en dårlig dag, ifølge Skogland. Vålerenga og Sandefjord ble før sesongen utpekt som de to store favorittene, mens Viking måtte ta til takke med en utfordrerrolle. Det passer guttene bra.

– Vi ble stemplet som en underdog før sesongen, og det er noe både jeg og Sondre lever godt med, sier haugesunderen.

Før årets sesongen ble det klart at Sondre Voktor kom inn og ble Skoglands nye lagkamerat. Voktor kom fra spill for Ranheim. Samarbeidet mellom de to har fungert utmerket så langt.

– De spiller hverandre gode, hjelper hverandre til å gjøre det bra, kunne Vikings esportansvarlig, Benjamin Tengs, fortelle oss for noen runder siden.

Skogland er enig i dette og tilføyer:

– Samarbeidet jeg og Sondre har er så å si perfekt, jeg kunne ikke fått en bedre lagkamerat, og ville heller ikke hatt en annen. Vi er veldig gode kompiser, noe som jeg tror har veldig mye å si. Vi pusher hverandre hele tiden til å bli bedre, og vi vil at den andre skal lyktes, noe som jeg tror kanskje er sjeldnere enn man skulle tro, forklarer han. 

Det gode samarbeidet har sørget for at guttene nå ligger som nummer tre på tabellen. De seks øverste går videre til sluttspillet når den tid kommer.

De to lagkameratene Chris-André Skogland og Sondre Voktor.
De to lagkameratene Chris-André Skogland og Sondre Voktor.

Mye kan avgjøres

Torsdag er det duket for kampdag fem, med tre nye runder. Her skal flere av topplagene møte hverandre innbyrdes, noe som betyr at mye kan avgjøres allerede nå.

Skulle for eksempel Vålerenga slå både Sandefjord og Viking, vil det nærmest være klart at de tar førsteplassen. Men skulle Skogland og Voktor beseire begge disse lagene, samt Mjøndalen, kan plutselig Viking ta over tabelltoppen. Selvagt med litt hjelp i de andre kampene.

Først ut for Viking er Sandefjord. De har sluppet inn suverent minst mål av samtlige lag i eSerien. Skogland har likevel en plan for hvordan de skal brytes ned.

– Både jeg og Sondre er to spillere som er veldig offensive. Så hvis vi spiller vårt spill, så tror jeg at vi skal klare å bryte ned hvilket som helst forsvar. Vi kan også overraske med en litt ny taktikk, en taktikk som gjør at motstanderen, og jeg siterer meg selv her: 'Han vett ikje ka han ska gjør', forteller Skogland. 

Klokken 19.05 venter Mjøndalen, et oppgjør Skogland gleder seg litt ekstra til og som han tror blir tett og jevnt. 

– Både Jørgen og Martin (Mjøndalens spillere) er to gode FIFA-spillere, men også to gode kompiser. Vi har spilt en del kamper mot hverandre, så jeg tror begge lag vet hva som venter dem, forteller han og legger til at det har blitt meldt litt mellom lagene:

– Jørgen meldte før sesongen at 'Viking er dritt', det kommer han til å angre på etter kampen på torsdag. 

Kampdagen avsluttes med toppoppgjøret mot Vålerenga, i det som blir hovedkamp på Twitch. Vålerenga blir sett på som det beste laget i eSerien, noe også tabellen og resultatene hittil tilsier. De har vunnet samtlige elleve kamper og snitter på nesten seks scorede mål per kamp.

– De har to landslagsspillere på laget, og den beste offensive spilleren jeg noen gang har spilt mot i Hyper, sier Skogland.

Han tror det kommer til å bli veldig tøft, men forsikrer oss om at de skal forberede seg godt. Viking ligger ikke så langt bak på tabellen, og guttene har vist hva som bor i dem, så det er ingen umulig oppgave som venter når serielederen er motstander. Man slipper også forventningene.

– Det er Vålerenga som har alt presset på seg, så vi har alt å vinne, påpeker Skogland. 

Tune inn på Vikings esportkanal på Twitch fra klokken 18.05 i kveld for å få med deg kampene.

Annonse fra Eliteserien: