Sterk snuoperasjon etter pause: – Lenge siden en så deilig scoring!

Det ble tøft, men endte til slutt opp med voldsom jubel hjemme på SR-Bank Arena.

Annonse:

– Det er lenge siden en scoring har vært så deilig! Det var helt sykt! Vi ga aldri opp og jeg følte vi klarte å beholde roen til tross for at vi ble liggende under ganske lenge. En utrolig deilig seier, sier Sanne Lekven.

Hun ble den store heltinnen da hun sikret 2-1 og tre poeng etter 72 minutter, og jubelscenene var ikke til å ta feil av.

Etter en 1. omgang der spillet ikke satt helt som ønsket og Frigg ledet 1-0 til pause, ble kampen snudd etter hvilen fra 0-1 til 2-1.

Hovedtrener Magnus Meling er veldig fornøyd med den sterke snuoperasjonen.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi responderte etter det som skjedde i 1. omgang og hvordan vi så ut i 2. omgang, sier Meling.

– Grunnen til at vi klarte det var at vi hadde fokus på det vi skulle gjøre. At vi ikke ble frustrerte var nøkkelen. Jeg er veldig stolt over at vi klarte det. Noen dager flyter ikke ting hundre prosent, men vi må gjøre jobben for det. Det klarte vi i 2. omgang, utdyper Meling.

– En milepæl

Kaptein Nora Heggheim kan ikke huske sist en kamp ble snudd på denne måten.

– Det er veldig kjekt å bevise at vi klarer det også. I tidligere kamper har vi startet ekstremt bra, men avsluttet litt dårligere. I dag hevet vi oss mot slutten og jeg er veldig stolt over lagets prestasjon, sier kapteinen.

– Det er også en milepæl for Viking at vi har karakter nok til å snu dette, og det er viktig å ha med seg i bagasjen til neste gang det skjer, for det kommer til å skje igjen. Da blir det viktig å huske at vi har gjort dette før og at vi fint kan gjøre det igjen, påpeker Meling.

Det var etter et innlegg fra Oda Stornes Stålesen at Sanne Lekven satte inn 2-1 drøyt 20 minutter før slutt. Vår kantspiller fyrte til på volley og ballen suste i mål.

– Det var veldig deilig da Sanne satte inn 2-1, men jeg var aldri bekymret og følte det kom til å gå veien, sier Heggheim.

Lekven var også involvert på 1-1-scoringen da hun fant innbytter Vilde Bakke-Andersen inne i 16-meteren.

Hun svarer følgende på spørsmål om hva som var nøkkelen til snuoperasjonen: 

– At vi aldri ga opp og fortsatte å presse på. Vi ga aldri opp, og til tross for at vi ble liggende under ganske lenge, klarte vi å beholde roen, understreker Lekven.

A-lagsdebut for lokal spiller

Det gror også godt i yngre rekker i Viking. På tampen av oppgjøret fikk Maren Risa (17) sin A-lagsdebut da hun ble byttet inn for Hanne Sæthre Jakobsen på spissplass.

– Det er veldig kjekt at hun fikk debuten sin. Viking har vært gode på rekruttering i lang tid, og Maren har stått på over tid sammen med mange andre rekruttspillere. Vi trengte litt friske bein i dag i den posisjonen, og det er fortjent at hun kom inn. Hun har lagt ned en god innsats i vinter, sier Meling.

Kampfakta

Viking - Frigg 2-1 (0-1)

8. serierunde, 2. divisjon avdeling 1

Lagoppstilling: Emma Jönsson - Maria Min Xiu Sørenes, Kristina Milne, Hannah Handeland, Sara Sekse Johannesen - Oda Stornes Stålesen, Nora Heggheim, Hanne Sæthre Jakobsen - Karen Rygg Ims, Kajsa Pettersen, Sanne Lekven

Mål: 0-1 Tiril Haga (18), 1-1 Vilde Bakke-Andersen (65), 2-1 Sanne Lekven (72)

Benyttede innbyttere: Vilde Bakke-Andersen, Sara Sekse Johannesen, Mari Indrebø og Maren Risa.

Tilskuere: 211. 

Annonse fra Eliteserien: