Stanget og stanget – vant til slutt

(Lura - Viking 0-4) Det ble en tøff kamp på Lura, hvor Viking brukte lang tid på å bryte ned et kompakt hjemmelag. Men med drøye ti minutter igjen avgjorde Viking-jentene, som fortsatt troner øverst på tabellen.

Slet med å skape sjanser

Det var topp mot bunn som møttes på Lura stadion søndag ettermiddag. Hjemmelaget lå før kampen på 10. plass med tre poeng. Viking lå øverst med 13 poeng. Da Bryne hadde slått Kaupanger tidligere på dagen, lå presset på Viking som måtte vinne for å fortsatt ligge á poeng med jærlaget.

Og det var Viking som tok kommando fra start, dog uten å skape sjanser. Vertene sto godt imot og holdt serielederen unna egen boks, samtidig som de søkte bakrom så fort de vant ballen. Uten at det resulterte i mye arbeid for Emma Jönsson i Viking-buret.

Viking hadde mye ball utover omgangen, men slet med å knekke Lura-koden. Og det så lenge ut til at lagene skulle gå til pause på stillingen 0-0.

Så dukket toppscorer Hanne Sæthre Jakobsen opp.

Først sto Vilde Bakke-Andersen for en strålende prestasjon ute på venstresiden, hvor hun dro seg forbi og fikk lagt inn. På første stolpe møtte Hanne Sæthre Jakobsen som brukte hælen til å flikke ballen i mål til 1-0-ledelse. Vakkert!

Dette var Sæthre Jakobsens syvende seriemål for sesongen.

Punkterte mot slutten

Også etter pause slet Viking med å finne veien til målet. Men med drøye ti minutter igjen å spille slo ketsjupeffekten inn.

Først hamret Gina Ødegaard inn 2-0 fra 16 meters hold. Et strøkent skudd som gikk høyt og over Luras keeper.

3-0 kom etter et langt angrep og mange trekk. Vilde Bakke-Andersen sendte en fin stikker gjennom til Hanne Sæthre Jakobsen. Hun vendte opp i Luras boks, men fikk ballen litt for langt foran seg. Det gjorde ingenting for der kom Camilla Rettedal og skjøt i mål på direkten.

Innbytter Kristina Louisa Milne ordnet kampens siste scoring da hun ble truffet av et innlegg og ballen gikk i mål.

Før de tre målene hadde hjemmelaget en kjempesjanse, men Viking var både heldige og dyktige som fikk avverget på strek.

Firemålsseieren gjør at Viking beholder tabelltoppen, fortsatt á poeng med Bryne, men med langt bedre målforskjell. Også i 2019 knivet de to rivalene om 1. plassen i avdelingen. Den gang var det Viking som vant duellen, da laget snek seg forbi Bryne i siste serierunde.

I år møttes lagene i nest siste serierunde, på SR-Bank Arena 16. oktober. Det er bare å holde av datoen.

Men før det skal det spilles tre kamper. Den første neste søndag. Da kommer Klepp 2 på besøk til Jåttåvågen. Gratisbilletter til den kampen finner du her.

6. serierunde, 2. divisjon avdeling 4
Søndag 19. september kl. 14.00, Lura stadion
Lura - Viking 0-4 (0-1)

Viking: Emma Jönsson – Silje Skaara Helgesen, Tiril Espedal Flokketveit, Hannah Handeland, Vilde Bakke-Andersen – Ingrid Rame, Nora Heggheim (K), Camilla Rettedal – Sanne Lekven, Hanne Sæthre Jakobsen, Gina Ødegard

Benk: Maria Sandvik, Emma Gustad Myklebust, Helle Aune, Kristina Louisa Milne, Sara Sekse Johannesen, Malin Torsteinsbø, Guro Koll-Frafjord

Mål av: 0-1 Hanne Sæthre Jakobsen (44’), 0-2 Gina Ødegaard (79’), 0-3 Camilla Rettedal (83’), 0-4 Kristina Louisa Milne (87’)

Gult Kort: Marte Leine (Lura), Marte Hole (Lura)
Dommer: Eirik Stokka, Ganddal IL