Spillerne gir tilbake

Når Viking-spillerne bryter interne regler og må legge penger i botkassen, er det godt nytt for andre. Nå har bidrag fra Spillerfondet sørget for oppussing av en lekekrok på sykehuset.

Annonse:

(Foto: Svein Lunde)

Bidro med penger til oppussing

Lekekroken ligger i enden av gangen på 3E, den ene av to barneavdelinger på SUS. Ann Eilin Skretting er førskolelærer på sykehuset og har vært involvert i oppussingen. Hun forteller at det er barn som er innlagt litt over tid, og ofte barn som er inn og ut av sykehuset for behandling over en lengre periode som har stor glede av dette lekeområdet.

– Det er fint å ha et møtepunkt med familien sin utenfor pasientrommet, hvor en kan møte de andre pasientene på de andre rommene, sier hun og legger til at det er spesielt kjærkomment om ettermiddagen når pedagogene har gått hjem for dagen.

Arbeidet med gangen er det Malerbua Utleie AS som har stått for. Viking-spillerne stilte med 25 000 kroner fra Spillerfondet sitt. Den summen doblet Laerdal Medical. Dermed ble det oppussing og nye leker.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet, sier Skretting.

foto-svein-lunde-sus_50304798252_o
Lekekroken har blitt ustyrt med nye leker og dekorert med et flott maleri på veggen. Foto: Svein Lunde

Innom med gaver

Fredrik Torsteinbø og Veton Berisha har vært oppom sykehuset for å levere noen gaver som skal deles ut til barna på avdelingen. Torsteinbø og familien har selv fått erfare det å ha et sykt barn som er avhengig av den enorme kompetansen som finnes på sykehsuet, og han skryter av personalet.

– Menneskene som jobber der er noe av det råeste vi har i samfunnet!

– Nå er det utrolig givende for hele spillergruppen å kunne bidra til at fasilitetene blir enda bedre for barna som må være på sykehus – å gjøre en vanskelige hverdag litt lettere. Derfor støtter vi barneavdelingen på SUS, forteller han.

På grunn av strenge restriksjoner når det kommer til besøkende, fikk de ikke lov til å komme inn og hilse på, og måtte derfor levere gavene i døren. Men spillerne ser frem til å ta turen innom så snart det lar seg gjøre.

 

Annonse fra Eliteserien: