Sørget for fotballfest

(Viking - Sandefjord 2-1) Publikum sørget for en aldeles nydelig ramme, og spillerne fikset tre poeng – anført av tomålsscorer Veton Berisha. Det ble fotballfest på SR-Bank Arena lørdag kveld.

Redusert til ti mann

Viking-spillerne brukte energien fra det rekordstore publikumet og stupte i angrep fra start. Zlatko Tripic testet skuddfoten tidlig, men hadde ikke kalibrert siktet helt.

Den første sjansen fikk Yann-Erik de Lanlay. Kristoffer Løkberg fant Veton Berisha som spilte videre til "Yanni". Han tok med seg ballen inn i boks og forsøkte å lobbe over keeper og i mål, men måtte se ballen gå over.

"Yanni" fikk kveldens første store sjanse. Foto: Carina Johansen / NTB

Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim hadde gått tilbake til en firebackslinje, noe som betydde at Sebastian Sebulonsen og Rolf Daniel Vikstøl var tilbake på backene. Gianni Stensness og David Brekalo utgjorde midtstopperparet.

Tyve minutter ut i kampen spilte Stensness en ball inn mot midten som ble brutt av gjestene. De spilte raskt i bakrom, hvor keeper Patrik Gunnarsson kom ut og feilberegnet situasjonen slik at han kolliderte med Kristoffer Normann Hansen.

Dette mente kveldens dommer kvalifiserte til rødt kort ... så da måtte Viking fullføre med ti mann.

Patrik Gunnarsson var ikke den eneste som undret seg over det røde kortet. Foto: Carina Johansen / NTB

Kristoffer Løkberg ble ofret da Arild Østbø kom inn og stilte seg i buret. Dette var for øvrig Vikings første røde kort for sesongen.

Men det var De mørkeblå som førte an og skapte farligheter, til tross for at de nå var en spiller mindre. Da vi passerte halvtimen fikk David Brekalo det som må kunne kalles en ett hundre prosents-sjanse.

Viking sto høyt etter et hjørnespark. Veton Berisha slo inn foran mål, hvor Brekalo møtte og hadde åpent mål. Dessverre fikk han et elendig treff, noe som gjorde at han mer eller mindre stoppet ballen i stedet for å legge den i mål, og sjansen ble avverget.

Lekte seg til mål

Da lagene kom ut etter pause ble Sebastian Sebulonsen og Rolf Daniel Vikstøl igjen i garderoben. Inn for dem kom Viljar Vevatne og Samúel Fridjónsson, og Viking la om til en trebackslinje.

Men det var offensivt det skulle smelle først. et par minutter ut i omgangen sendte Veton Berisha de fremmøtte til himmels da han satte inn sin 14. scoring for sesongen.

David Brekalo spilte frem til Berisha som kombinerte på lekkert vis med Harald Nilsen Tangen, før Vikings toppscorer la ballen ned i lengste til 1-0. Leken angrepsfotball fra De mørkeblå.

Stavanger 20211002. Vikings Veton Berisha jubler etter 2-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sandefjord på Viking stadion.Foto: Carina Johansen / NTB

Ikke lenge etter fikk innbytter Samúel Fridjónsson muligheten til å doble ledelsen, men islendingens avslutning gikk rett på keeper. Så scoret gjestene.

God Østbø

På et av Sandefjords første hjørnespark fikk Martin Kreuziegler gå opp og heade i mål. Dermed røk nullen nok en gang.

Gjestene tok litt over, og midtveis i omgangen vartet Arild Østbø opp men en kjemperedning da Sandefjord fikk avslutte fra 6-7 meter.

Og Østbø holdt virkelig laget sitt inne i kampen, for med tyve minutter igjen å spille avverget han nok en gang scoring da han var helt oppe i hjørnet og fikk fingrene på et velplassert Sandefjord-skudd.

Samme mann ga folk en støkk da han kastet ballen ut og satte seg ned på bakken. Med Gunnarsson utvist og Iven Austbø på tribunen, hadde Viking vært tvunget til å sette en utespiller i mål med nesten tyve minutter igjen om Østbø hadde måttet gi seg.

Heldigvis reiste Hundvåg-karen seg opp og fortsatte.

Landslagsmannen

Veton Berisha er en spiller for alle anledninger – også de store. Tolv minutter før full tid var han på plass igjen og satte inn sitt 15. seriemål.

Samúel Fridjónsson kastet langt, Viljar Vevatne stusset, og inne foran mål dukket Veton Berisha opp og sendte Viking i ledelsen nok en gang. For en mann!

Viking fikk en god mulighet til før slutt, men denne gang ville ikke ballen i mål. 2-1 holdt likevel i massevis til tre poeng. Og løftet Viking forbi Lillestrøm og opp til 5. plass på tabellen.

🥰 Foto: Carina Johansen / NTB

Nå venter en landslagspause, før Viking drar til Drammen for å møte Strømsgodset. Den kampen er det mange supportere som skal på. Les mer om turen til Marienlyst her, og sleng deg gjerne med.

21. serierunde, Eliteserien
Lørdag 2. oktober kl. 18.00, SR-Bank Arena
Viking - Sandefjord 2-1 (0-0)

Viking: Patrik Gunnarsson – Sebastian Sebulonsen, Gianni Stensness, David Brekalo, Rolf Daniel Vikstøl – Harald Nilsen Tangen, Joe Bell, Kristoffer Løkberg (Arild Østbø fra 20')– Yann-Erik de Lanlay (Sondre Bjørshol fra 68'), Veton Berisah (K) (Shayne Pattynama fra 83'), Zlatko Tripic

Benk: Arild Østbø, Sondre Bjørshol, Shayne Pattynama, Viljar Vevatne, Samúel Fridjónsson, Simen Kvia-Egeskog, Heine Åsen Larsen, Kevin Kabran, Mai Traore

Sandefjord: Jacob Storevik – Vidar Ari Jónsson, Marc Vales, Martin Kreuzriegler, Sander Moen Foss – Sander Risan Mørk (Erik Brenden fra 84'), Harmeet Singh (K) (Ze Eduardo fra 90'), William Kurtovic (André Sødlund fra 84') – Devyer Vega (Moussa Njie fra 63'), Alexander Ruud Tveter, Kristoffer Hansen

Benk: Jesper Granlund, Erik Brenden, Vetle Walle Egeli, Henrik Falchener, Peder Meen Johansen, Moussa Njie, André Sødlund, Ze Eduardo, Franklin Nyenetue

Mål av: 1-0 Veton Berisha (49'), 1-1 Martin Kreuzriegler (57'), 2-1 Veton Berisha (78')