Solbakken klar for Sparta Praha

Midtbanespilleren forlater klubben.

Annonse:

Viking og den tsjekkiske klubben Sparta Praha har kommet til enighet om en overgang for Markus Solbakken.

23-åringen fra Hamar forlater dermed klubben med umiddelbar virkning, etter å ha signert kontrakten som gjør han til Sparta Praha-spiller.

Markus Solbakken sier det blir spesielt å forlate klubben som han har blitt glad i gjennom to år. 

– Jeg kjenner på det og gjorde det spesielt da jeg landet i Stavanger og var innom leiligheten og stadion for siste gang. Dette har vært de to desidert beste årene i livet mitt som spiller, både på og utenfor banen. Viking er en veldig spesiell klubb, sier Solbakken.

– Det er selvfølgelig veldig tungt å dra herfra, men samtidig er ikke karrieren så lang og du må gripe du mulighetene du får for å se hvor langt du kan nå, fortsetter midtbanespilleren.

DSC01224 (2).jpg
Markus Solbakken scoret et av sesongens aller flotteste mål hjemme mot Bodø/Glimt. Foto: Alexander Larsen

– En veldig sammenspleiset klubb

– Viking er en veldig sammenspleiset klubb, ikke bare spillerne, men hele gjengen. Du kan komme opp i 2. etasje til markedsavdelingen og snakke med alle. Du får et tett forhold til de fleste i klubben, og gleder deg til å gå på jobb hver dag. Den hverdagen på SR-Bank Arena har jeg satt enormt pris på.

Solbakken har vært en viktig spiller helt siden han kom til klubben fra Stabæk våren 2022, og har i løpet av perioden rukket å spille godt over 60 kamper i mørkeblått.

I høst ble han også etter gode prestasjoner belønnet med A-landslagsdebut, da han ble byttet inn i en privatlandskamp mot Jordan.

23-åringen sier også han er veldig fornøyd med sin egen utvikling i klubben, som var en av de viktigste grunnene til at han ønsket seg til Viking i 2022.

DSC05807.jpg
23-åringen fikk sin A-landslagsdebut etter flere gode kamper i mørkeblått. Foto: Alexander Larsen

Imponert over støtten

Han legger heller ikke skjul på at han kommer. til å savne å spille foran et fullsatt SR-Bank Arena.

– Jeg så fram til å spille foran Felt O og Viking-supporterne da jeg kom til klubben, men jeg tror ikke jeg hadde forventet at det skulle være så bra trykk som det har vært. Det har gitt mersmak at så mange har stilt opp, både på hjemmebane og på bortebane.

– Jeg er veldig glad for å ha vært en del av denne klubben, avslutter han.

Sportssjef Erik Nevland ønsker Solbakken alt godt videre.

– Vi er veldig fornøyde med avtale og at vi har klart å selge Markus. Han har vært en fin gutt å ha i Viking og har vært en god ambassadør for klubben så lenge han har vært her. Vi ønsker ham masse lykke til, sier Nevland.

Annonse fra Eliteserien: